Obeležen Školski sportski dan

Sportskim pozdravom predsednika Saveza za školski sport Dragana Đorđevića upućenim učesnicima manifestacije upriličenoj na trgu ispred Gradske uprave povodom Školskog sportskog dana, u prisustvu člana Gradskog veća za sport Predraga Stevovića, prosvetnog savetnika Školske uprave Aleksandra Ivanovića, otpočele su sportske i edukativne radionice. Učenike nižih razreda osnovnih škola, učesnike manifestacije, njihove učitelje, nastavnike, direktore osnovnih škola, roditelje, u ime grada, pozdravio je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Danas sa trga ispred gradske kuće šaljemo najlepšu sliku. Više od 150 učenika nižih razreda osnovnih škola, sportskim aktivnostima skrenuće pažnju svojim vršnjacima, roditeljima na važnost bavljenja sportom, rekao je Stevović, član Gradskog veća. U okviru Evropske nedelje sporta, u Kragujevcu se obeležava Školski sportski dan i veliko je zadovoljstvo što je jedan od gradova domaćina ove manifestacije. Dan posvećujemo školskom sportu i učenicima jer želimo da skrenemo pažnju na važnost bavljenja sportom, komunikacije sa nastavnicima fizičkog vaspitanja. Želimo da naša deca budu najbolja i zdrava, jer su sport i zdravlje jedno. On je podsetio da Kragujevac s pravom nosi epitet grada sporta i da razlog tome nisu samo zapaženi rezultati naših sportista, timova i klubova na nacionalnim i svetskim takmičenjima već i veliki broj manifestacija i sportskih događaja koje održavamo tokom čitave godine. Grad će nastaviti da čini sve kako bismo najmlađima obezbedili srećno i lepo detinjstvo i školovanje u savremenim uslovima. U sledećoj godini u planu je da renoviramo još fiskulturnih sala, obezbeđujemo sportsku opremu, pored svih drugih investicija u sportsku infrastrukturu grada, istakao je Stevović.

Ove godine u Školskom sportskom danu u druženju, uživanju i sportu, učestvovali su učenici do četvrtog razreda osnovnih škola ”Dragiša Luković Španac”, ”Jovan Popović” i ”Mirko Jovanović”. Program se sastoji iz kulturno-istorijskih i sportskih radionica, objasnio je predsednik Saveza za školski sport Dragan Đorđević. Učenici su sa učiteljima i turističkim vodičima obišli Milošev venac, a na platou ispred zgrade Gradske uprave održane su sportske radionice na plesnom, štap i kanap i atletskom poligonu. Ovo je na neki način uvod u sportsku sezonu školskog sporta jer od polovine oktobra počinju takmičenja na nivou škola koja traju do početka republičkih. Očekujem da ova sezona bude uspešnija od prethodne, kaže predsednik Saveza za školski sport.

Ove godine od 23. do 30. septembra u više od 30 gradova Srbije, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine, Evropska nedelja sporta održava se peti put. U cilju promocije zdravih stilova života, sportskih aktivnosti, podsticaja učenja kroz sport i druženje, Školski sportski dan u saradnji sa Savezom za školski sport pored Kragujevca, održan je u Beogradu, Vršcu i Novom Pazaru.

Post Author: Milan

Ostavi komentar