Novogodišnji paketići za članove Društva za cerebralnu i dečiju paralizu

Najmlađe članove Društva za cerebralnu i dečiju paralizu „Ana Antonijević“ obradovali su novogodišnji paketići koje su im uručili Božidarka Antonijević, sekretar Društva, Miroslav Mlinar, predstavnik Fonda „Dijaspora za maticu“ i Gordana Damnjanović, članica komisije privremenog organa grada Kragujevca.

Gordana Damnjanović je kazala da su ovakvi praznici prilika da se stvori jača povezanost među članovima udruženja i umnoži ljubav. Ona je istakla simboliku današnjeg hrišćanskog praznika Materice koji veliča majke i žene koje su stub porodice, a jačina žene se prepoznaje u stabilnosti porodice.

Božidarka Antonijević, sekretar i osnivač Društva za cerebralnu i dečiju paralizu „Ana Antonijević“ istakla je da je ovo udruženje osnovano pre 25 godina i ima oko 200 članova. Često pomažu svojim članovima poklanjajući im higijenske pakete ili pakete hrane. Kaže da posle četvrt veka postojanja udruženja više ne poziva donatore, nego se oni sami javljaju i pitaju šta je potrebno udruženju. Posebno se zahvalila Fondu „Dijaspora za maticu“ sa kojim sarađuju već osam godina i njihovom predstavniku Miroslavu Mlinaru. Antonijević se zahvalila i Gradu Kragujevcu i dr Gordani Damnjanović, koji, kako kaže, prepoznaju potrebe ovog udruženja.

Fond „Dijaspora za maticu“ je osnovan neposredno posle NATO bombardovanja sa idejom da naša dijaspora širom sveta pomogne svojoj zemlji.

Post Author: Milan

Ostavi komentar