Novi zamenik predsednika Skupštine grada Kragujevca prof.dr Anđelka Stojković Anđelković

Od danas funkciju zamenika predsednika Skupštine grada Kragujevca obavljaće prof. dr Anđelka Stojković Anđelković, koju je svojim potpisima predložila Odbornička grupa Srpske napredne stranke, a izabrali odbornici na sednici Skupštine grada po hitnom postupku.

Prof.dr. Anđelka Stojković Anđelković je vanredni profesor Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu i član je Katedre za pedijatriju. Zaposlena je na Klinici za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac. Član je više domaćih i međunarodnih stručnih udruženja iz oblasti pedijatrije, pulmologije i alergologije. Dobitnik je diplome Srpskog lekarskog društva i član predsedništva Pedijatrijske sekcije Srbije i Udruženja za preventivnu pedijataru Srbije. Aktuelno njeni istraživački interesi su iz domena pedijatrijske astme, alergijskih bolesti dece, respiratornih infekcija, primene probiotika, hipovitaminoze D, inhalacione terapije, retkih respiratornih bolesti dece i terapije azot-monoksidom u novorođenčadi. Član je Srpske napredne stranke od osnivanja kao i predsednik Saveta za prosvetu i nauku Gradskog odbora Kragujevac. Od 2012 godine je odbornik u Skupštini grada Kragujevca.

Čestitajući na izboru za zamenika predsednika Skupštine, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je rekao da je dr Anđelka Stojković Anđelković, uvek bila iskrena u svojim namerama kao čovek, prijatelj, Kragujevčanka, Srpkinja a posebno u politici u kojoj borila za svoj grad, državu, prijatelje i stranačke kolege.

Zadovoljstvo mi je i čast da budem zamenik predsednika Skupštine grada i da u budućnosti zajedno sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem i predsednikom Skupštine Miroslavom Petrašinovićem, predstavljam grad Kragujevac na najbolji mogući način. Trudiću se da se ostvari naša projekcija i vizija o poboljšanju uslova života u Kragujevcu i utičem na to da se svi započeti projekti realizuju, rekla je prof. dr Anđelka Stojković Anđelković. Jedan od njih je realizacija idejnog projekta rekonsrukcije Skupštinske sale, u čemu ću, nadam se, zajedno sa predsednikom Petrašinovićem i uspeti u kratkom vremenskom periodu, poručila je zamenica predsednika Skupštine zahvalivši se svim odborničkim grupama sa kojima će dodala je, težiti da ostvari adekvatnu saradnju i biti uvek dostupna za svoje sugrađane.

Od 59 prisutnih odbornika, za izbor prof. dr Anđelke Stojković Anđelković, glasalo je 53 odbornika, tri listića su bila nevažeća a troje nije glasalo.

Post Author: Milan

Ostavi komentar