Novi toaleti u OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“

U Osnovnoj školi „Vuk Stefanović Karadžić“ renovirani su toaleti za učenike i nastavnike. Radove vrednosti oko 5,8 miliona dinara koje su finansirali resorno ministarstvo i grad Kragujevac, posetili su danas Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje i Biljana Ilić Stošić, načelnica Šumadijskog upravnog okruga.

Osnovna škola „Vuk Stefanović Karadžić“ jedna od starijih škola u Kragujevcu i veća u ovom delu grada je i jedna od onih u koju se dugo nije ulagalo a sada mogu da se pohvale novim, modernim toaletima za učenike i nastavnike. Pored kanalizacione i vodovodne instalacije sanirana je i elektroinstalacija, a nedavno su dotrajali prozori i stolarija zamenjeni novim, kazala je Biljana Ilić Stošić, načelnica ŠUO. Škola sa izdvojenim odeljenjima u Trmbasu i Bukurovcu ima više od hiljadu đaka i preko 80 zaposlenih i sada su dobili ambijent i uslove kakvi dolikuju savremenoj školi. U radove, vrednosti nešto manje od šest miliona dinara, investirali su i država i grad, istakla je načelnica Ilić Stošić.

Član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić kaže da se grad trudi da prati konkurse resornog Ministarstva i druge fondove i u tome uspeva kako bi obezbedio sredstva za ovakve i slične projekte. Za renoviranje instalacija u OŠ ”Vuk Stefanović Karadžić” dobili smo 5 miliona na konkursu Ministarstva prosvete, a da bi se obavili kompletni radovi grad je iz budžeta izdvojio oko 880 hiljada dinara, kaže Aleksić i podseća da su prošle godine iz istog fonda obezbeđena sredstva za zamenu stolarije u OŠ ”Miloje Simović” u Dragobraći. U planu je da do kraja godine otpočnemo i radove na sanaciji mokrih čvorova u OŠ ”Đura Jakšić” gde su instalacije takođe stare više od 50 godina. Do 15. decembra ove godine konkurisaćemo za finansiranje još nekoliko projekata za druge osnovne škole u gradu jer su za sledeću godinu u planu značajne investicije u predškolsko, osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, istakao je Aleksić.

Radovi su trajali dva meseca i kvalitetno su urađeni, ocenio je direktor škole Bojan Konatar. Renoviranjem toaleta i zamenom stolarije umnogome su poboljšani uslovi u školi. Radimo i na renoviranju bazena koji zbog epidemije kovida 19 nije bio u upotrebi dve godine i gde ćemo, nadam se, nastavu fizičkog vaspitanja održavati u drugom polugodištu, kazao je on i dodao da je za školu važna još i rekontrukcija sportskih terena u školskom dvorištu. Nedavno je dotrajala stolarija zamenjena novom, urađena je fiskulturna sala i kabineti, renovirana je i školska kuhinja. Za sve nas je najvažnije da te investicije čuvamo i održavamo, čemu pored ostalog i učimo naše đake, rekao je direktor Konatar.

Post Author: Milan

Ostavi komentar