Novi smer u Drugoj Gimnaziji

U Drugoj kragujevačkoj gimnaziji ustanovljen je novi smer za scenske i audio-vizuelne umetnosti koji će moći da pohađa maksimalno 20 učenika.
Otvaranjem smera za scenske i audio-vizuelne umetnosti Druga kragujevačka gimnazija ima želju, mogućnosti i potrebe da zadovolji interesovanja učenika zainteresovanih za glumu, scensku i audio-vizuelne umetnosti.

Potvrda toga je i rad Dramskog studija, koji aktivno traje već dvadeset godina i koji je bio prvi korak za mnoge danas afirmisane i ostvarene glumce, reditelje, dramaturge poput Nikole Rakočevića, Nevene Ristić, Vladana Milića, Đorđa Đokovića, Miloša Milovanovića, Nevene Brzaković, Darije Nešić, Isidore Rajković, Nevene Kočović, Nevene Ljubić, Marije Rakočević, Aleksandra Petkovića, Milene Nikolić, Filipa Đurića, dr Mateje Ristića, Uroša Obradovića, Marije Milošević, Janka Đorića i Milice Vraneš (njih dvoje su trenutno studenti).
Uvođenjem ovog smera, mi dobijamo i spajamo talenat, znanje i iskustvo sa željom i ambicijom. Prepoznati prave vrednosti, podsticati ih i afirmisati je vizija u kojoj mi vidimo školu budućnosti u Srbiji.
Tokom dve decenije rada, učenici i profesori, koji su činili Dramski studio sarađivali su sa Knjaževsko-srpskim teatrom, najstarijim pozorištem u Srba, čiji su članovi neprestano bili lepo predusretljivi i spremni na saradnju. Svojim iskrenim pristupom scenskoj umetnosti članovi Dramskog studija pridobili su simpatije, ali i spremnost na saradnju i Ljubinke Stojanović sa Akademije umetnosti u Beogradu, Gorana Sultanovića, Vojislava Spasića, profesora solo pevanja na FILUMU u Kragujevcu. Dramski studio Druge kragujevačke gimnazije dosegao je i do poziva za gostovanje u najprestižnijoj moskovskoj gimnaziji, ali u centru u kome se u Rusiji obrazuju profesori, koji u školama organizuju rad dramskih sekcija. Dramski studio očekivao je prilikom te, posete, dogovoreni susret sa Nikitom Mihalkovim. Splet okolnosti je bio takav, da 2016. godine, ova ideja nije realizovana, poručuju iz Druge kragujevačke gimnazije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar