Neophodno povećanje kapaciteta OŠ “Stanislav Sremčević“

Član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić obišao je danas OŠ ’’Stanislav Sremčević’’ i sa direktorom škole Milunom Spalevićem razgovarao o mogućnostima proširenja kapaciteta škole, izgradnjom novog objekta.

Budući da je izgradnja stambenih objekata u ovom delu grada povećana, sve je veći broj mladih porodica koje se naseljavaju i samim tim sve je više dece, a to je razlog zbog kojeg je potrebno povećanje kapaciteta ove škole, kazao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje i podsetio da je slična situacija i u školama ’’Jovan Popović’’ u Vašarištu i ’’Sveti Sava ’’u Vinogradima. Za izgradnju novog objekta u OŠ ’’Stanislav Sremčević’’ ne postoje nikakvi imovinski problemi i to je provereno sa nadležnima iz GU za imovinu. U realizaciju izgradnje novog objekta, u koji bi bili izmešteni kuhinja i boravak za decu iz celodnevne nastave, moglo bi da se uđe u toku sledeće godine. Na taj način bismo oslobodili prostorije za učionice i klasičnu nastavu učenika, kazao je Aleksić, član Gradskog veća.

Da smo jedna od većih i boljih škola u gradu, ukazuje i sve veći broj učenika koji iz godine u godinu upisuje prvi razred. Prema broju prijavljenih prvaka i testiranja, ove godine je premašen broj od 180 đaka koji će u narednoj školskoj godini biti raspoređeni u sedam odeljenja i to, tri odeljenja celodnevne nastave i četiri redovna, kaže Milun Spalević, direktor OŠ ’’Stanislav Sremčević’’. Zahvaljujući okruženju, izgradnji i unapređnju ovog dela grada koji je sve atraktivniji za mlade bračne parove, od  1. septembra naša škola će brojiti nešto manje od 1200 učenika i zato bi od velikog značaja bilo i za školu i za sugrađane da imamo mogućnosti da odgovorimo takvom interesovanju.

Inače, 2021. godine, u OŠ “Stanislav Sremčević“, podsetio je Aleksić, sanirani su i renovirani toaleti. Za te radove grad je iz budžeta izdvojio šest miliona dinara. Pored proširenja kapaciteta, potrebna je i rekonstrukcija već dotrajale fasade škole.

Post Author: Milan

Ostavi komentar