Na Šumadija sajmu od 28. do 30. aprila Sajam hortikulture

Na Šumadija sajmu će u periodu od 28. do 30. aprila biti održan Sajam hortikulture, u organizaciji Šumadija sajma, a pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca. Tim povodom u prostorijama Medija centra na Šumadija sajmu danas je održana konferencija za novinare na kojoj su pomoćnica gradonačelnika za kulturu i informisanje, Ana Petrović i direktor Šumadija sajma, Aleksandar Štajn najavili bogatu izlagačku ponudu.

Sajmovi su uvek pratili razvoj sredine u kojoj se održavaju tako da je logično da što je više izlagača u različitim oblastima veće je i interesovanje za našu privredu, za naš grad, za sve oblasti delovanja u kojima funkcionišemo, kazala je Ana Petrović, koja će u ime grada Kragujevca otvoriti predstojeći Sajam hortikulture. Drago mi je što ću otvoriti ovogodišnji Sajam hortikulture, jer i oblast kojom sam zadužena u sebi sadrži najviše suptilnosti, emocija, osećaja za lepo. Biće mnogo izlagača zbog čega se nadam da će puno naših sugrađana doći i kupiti cveće, posaditi ga na svoje terase, prozore, osetiti radost stvaranja i sazrevanja i učiniti da nam grad procveta, poručila je Petrović.

I ove godine interesovanje je veliko. Preko 100 izlagača će predstaviti svoje proizvode, tako da će ljudi koji sređuju i uređuju svoje bašte moći da nađu sve što im je neophodno na jednom mestu – na Šumadija sajmu, rekao je direktor Šumadija sajma, Aleksandar Štajn. Ulaz i parking za posetioce će biti besplatni, tako da očekujemo veliku gužvu na najcvetnijem i najmirisnijem događaju u godini, naglasio je Štajn i pozvao sve sugrađane da posete jedan od najvećih sajmova hortikulture u regionu.

Među izlagačima na sajmu će se naći kompanije koje se bave izradom letnjikovaca, uvoznici i distributeri semenske robe, sadnog i dendro materijala, cveća i dekorativnog bilja, travnatog busenja, saksija i prateće opreme, supstrata i treseta, zalivnih sistema, parterske galanterije, fontana, baštenskih figura, baštenskog alata i mašina, distributeri baštenskog nameštaja i nameštaja za terase i balkone.

Radno vreme sajma je od 10.00 do 20.00 časova.

Post Author: Milan

Ostavi komentar