N1 : Policija negira da je Kragujevčanina lišila slobode zbog bilborda ispred SNS-a

Policijska uprava u Kragujevcu saopštila je da su aposlutno netačni navodi Zorana Medovića da ga je policija lišila slobode, već da je u skladu sa zakonom dao izjavu u svojstvu građanina jer su u vozilu koje pripada njegovoj firmi nađeni tragovi krivičnog dela.

Automehaničar iz Kragujevca Zoran Medović rekao je za N1 u utorak da je saslušavan sedam časova u policijskoj stanici u Topoli prošle nedelje, kao „saučesnik i izvšilac“ bacanja farbe na bilbord ispred Opštinskog odbora SNS u Topoli na kome je i fotografija predsednika stranke Aleksandra Vučića.

Policija tada nije odgovorila na pitanja N1, ali je nakon objavljivanja teksta odgovorila da je kao počinioca krivičnog dela oštećenje tuđe stvari identifikovala sedamnaestogodišnjaka iz Kragujevca koji se sumnjiči da je tokom noći 20. avgusta u Topoli farbom oštetio jedan bilbord u tom mestu.

Kako se navodi, Zoran Medović je na poziv pripadnika Policijske stanice u Topoli pozvan tog jutra kako bi preuzeo automobil „Fiat doblo“, vlasništvo njegove firme, a koji je policija u toku noći našla na putu prema Kragujevcu.

U međuvremenu, pregledom vozila, policija je u njemu pronašla kesu i rukavice sa tragovima farbe iste boje kojom je oštećen bilbord u Topoli kao i novčanik sa dokumentima Zorana Medovića i mobilni telefon za koji je utvrđeno da pripada maloletniku osumnjičenom za pomenuto krivično delo, a koji je radno angazovan u Medovićevoj firmi.

Medović je po vozilo svoje firme u Policijsku stanicu došao u jutarnjim satima i morao je da sačeka završetak kriminalističko-tehničkog pregleda vozila, što je redovna procedura u ovakvim situacijama, dakle nije bio lišen slobode kao što tvrdi, kažu iz policije.

Medoviću nisu bili oduzeti automobil, novčanik, novac i lična dokumenta, kako navodi, već su oni bili deo uobičajene policijske obrade vozila ostavljenog pored puta i vraćeni su mu uz potvrdu pošto je postupak okončan.

„Po pronalasku kese i rukavica sa tragovima farbe i svedočenja maloletnika koji je u međuvremenu priveden, sa Medovićem je obavljen razgovor u svojstvu građanina. Ističemo da tokom razgovora sa policijom Medoviću nije pozlilo niti je trazio da se pozove Hitna pomoć, a nije tražio ni da pozove advokata“, navodi se u odgovoru policije.

Naglašavaju i da Sektoru unutrašnje kontrole u Kragujevcu nisu do sada predate pritužbe Medovića niti njegovog advokata na rad policijskih službenika.

„Još jednom apelujemo na sve da ne zloupotrebljavaju policiju u svrhu političkih obračuna, jer policija deluje isključivo i samo u skladu sa zakonom, kao i u ovom slučaju“, kaže policija u odgovoru.

Izvor : N1

Post Author: Milan

Ostavi komentar