Ministar Momirović i gradonačelnik Dašić obišli radove na putu Kragujevac – Topola

U okviru posete Kragujevcu, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnik Nikola Dašić obišli su radove na državnom putu Ib reda broj 25 Topola – Kragujevac u dužini od deset kilometara. Radovi na kompletnoj rekonstrukciji puta započeti su u maju, a vrednost investicije je oko 413 miliona dinara.

Upravo prisustvujemo radovima koji se izvode na poslednjem kilometru, što znači da ćemo se uskoro opet voziti ovim putem, ali mnogo prijatnije nego ranije, istakao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Velika su ulaganja u putnu infrastrukturu. Radovi na Severnoj obilaznici trebalo bi da krenu početkom sledeće godine. Čekamo da nam izvođač dostavi idejno rešenje kako bismo mogli da uđemo u proces kompletne eksproprijacije. U Kragujevcu su, u skladu sa planovima koje smo usvojili, a koje je odobrila Vlada Srbije, započeti projekti vredni preko milijardu evra.

Trenutno investiramo i projektujemo 1200 km autoputeva i brzih saobraćajnica na teritoriji cele države Srbije. Intenzivno radimo na tome da u nekoliko narednih meseci krenemo da radimo na Severnoj obilaznici oko Kragujevca, kako bismo sledeće godine mogli da nastavimo radove na Gružanskom koridoru i spojimo Koridore 10 i 11 čime izmeštamo tranzitni saobraćaj iz Kragujevca, rekao je ministar Momirović. Moramo da podignemo saobraćajne standarde na teritoriji cele naše države.

Momirović je najavio da će se vrlo brzo krenuti u investiciju koja će železničkom prugom spojiti Koridor 10 sa MIND parkom, što će uz test prugu i aerodrom, biti najkvalitetniji uslovi za investiranje u proizvodnju vozova, tramvaja i drugih šinskih sistema.

Pored MIND parka, u Kragujevcu imamo Siemens, Škoda je najavila svoj dolazak. Danas se investitori utrkuju da dođu u Srbiju, a pre svega u Kragujevac koji je ozbiljan industrijski i mašinski centar duže od 80 godina. Naravno da želimo to da podržimo. Drago mi je da u gradonačelniku Dašiću i ljudima iz grada Kragujevca imamo stabilnog parnera. Ovde imamo kvalitetnu radnu snagu koja više nije jeftina, a što se tiče standarda i znanja, na daleko je višem nivou nego što je bila pre deset ili petnaest godina.

Post Author: Milan

1 thought on “Ministar Momirović i gradonačelnik Dašić obišli radove na putu Kragujevac – Topola

    Zvonko

    (23 новембра, 2021 - 8:11 pm)

    Gotova rekonatrukcija? A sta cemo sa nastavkom od Trnave do Topole? Taj put je noćna mora!

Ostavi komentar