Ministar Milićević obišao kragujevačke osmake na polaganju ispita za upis u srednje škole

Trećeg dana završnog ispita za upis u srednje škole, vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević posetio je danas kragujevačku osnovnu školu „Milutin i Draginja Todorović“.

Tom prilikom on je učenicima, pred početak polaganja testa, poželo puno uspeha i konstatovao da bi današnji ispit trebalo da bude najlakši, jer za razliku od prošle školske godine, test nije kombinovan, već je iz jednog od pet izbornih predmeta.

Poručio je da, kada sagledaju zvanične rezultate, naredni korak koji će učenici načiniti je izbor srednje škole, koja je jedna od najvažnijih odluka koje će doneti u životu.

Ministar je zahvalio đacima, nastavnicima i roditeljima na posvećenosti ovoj značajnoj aktivnosti u obrazovanju.

„Poručio sam im da, iako dobro poznaju gradivo da budu strpljivi i da ne žure tokom rešavanja testa jer imaju sasvim dovoljno vremena da polako rešavaju test.Odluka koju će doneti nakon završetka polaganja završnog ispita je jedna od najvažnijih odluka u njihovom životu i želim da verujem da će ta odluka biti ona ista želja koju budu definisali prilikom upisa“, rekao je Milićević.

U pratnji predstavnika grada, Ivice Momčilovića, zamenika gradonačelnika, Dušana Aleksića, člana Gradskog veća za obrazovanje i predstavnika Školske uprave, ministar Milićević je obišao Srednju stručnu školu u kojoj su poplavljene podrumske prostorije a tavanski deo oštećen usled obilnih padavina. Ministar je obišao i skening centar koji se nalazi u ovaj školi.

Na teritoriji našeg grada, priprema završnog ispita za učenike osnovnih škola je odrađena  na vrhunskom nivou i nismo imali nikakvih nepredviđenih situacija. Takođe smo imali priliku da se zahvalimo svom osoblju, kako nastavnom tako i nenastavnom koje je učestvovalo u procesu pripreme. Drugi razlog posete ministra bio je upoznavanje sa posledicama padavina koje smo imali pre nedelju dana i štetom koja je nastala na školskim objektima. Naš zadatak je da preko naše komisije koja je formirana na nivou grada u saradnji sa komisijom koju je formirala Vlade Republike Srbije, procenimo štetu i sagledamo način na koji ćemo pomoći da se saniraju posledice, odnosno da uložimo u preventivu kako se ovakve stvari ubuduće ne bi ponovile -kazao je Momčilović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar