Miljković: Operativac BIA telefonom zvao predsednika sindikata Fiat plastic-a

Predsednik Štrajkačkog odbora Fiat plastic-a Zoran Miljković kazao je za N1 da je operativac Bezbednosno-informativne agencije Srbije (BIA) navodno telefonom pozvao Aleksandra Koraća, predsednika sindikata Fiat plastic-a Kragujevac, i obavestio ga o informativnom razgovoru na koji će biti pozvan vrh sindikata.
“Korać je operativcu BIA rekao da će sindikat doneti odluku o tom iznenađujućem predlogu. Nama nije jasno zašto bismo mi razgovarali sa BIA. Poručujemo srpskoj javnosti da mi nismo politička partija, a sve sam preneo ministarki rada Dariji Kisić Tepavčević. Mi smo predstavnici radnika i nalazimo se u generalnom štrajku. Borimo se za radnička prava, ne zanima nas politika, ni pozicija ni opozicija. Radi se o pritisku na vrh sindikata od strane državnog organa. Nemamo o čemu da razgovaramo sa operativcima Bezbednosno-informativne agencije. Ime i prezime operativca BIA rekli smo ministarki Kisić Tepavčević“, dodaje za N1 Miljković.
Miljković ističe da „Sindikat i Štrajkački odbor Fiat Plastic-a mogu da sednu za sto sa BIA, ali da to bude najavljeno i uz prisustvo novinara i kamera“.
Pregovori o prestanku štrajka nisu počeli, a štrajkači krive poslovodstvo Fiata.
“Pozivamo vrh države i ministarku Kisić Tepavčević da svim pravnim sredstvima nateraju Fiat da poštuje zakone Republike Srbije, jer je sa njima, za sada, nemoguće sesti za pregovarački sto, a kamoli doći do pomaka u pregovorima i prekidu štrajka“, naveo je za N1 Miljković.
Da podsetimo, od februara 2021. oko 90 odsto radnika Fiat plastic-a štrajkuje zbog smanjenja zarada i regresa, a od pre tri meseca i zbog toga što je Fiat premestio deo mašina u druge svoje pogone, dok su radnici bili na odmoru i tokom praznika.
Fabrika Fiat plastic u Kragujevcu proizvodi branike za vozilo Fiat 500 L.
Izvor: N1

Post Author: Milan

1 thought on “Miljković: Operativac BIA telefonom zvao predsednika sindikata Fiat plastic-a

    lala

    (11 августа, 2021 - 2:40 pm)

    Pa, u čemu je problem ? Zašto je problem ako ga je zvao ?

Ostavi komentar