Mesna zajednica Lepenica bogatija za novo dečije igralište

Naselje Lepenica, sa više od 7000 stanovnika, od danas je bogatije za novo dečije igralište koje se nalazi u ulici Dragoslava Srejovića. Igralište se prostire na 80 kvadratnih metara specijalne gumene podloge za ublažavanje udara.

U skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, preduzeće Šumadija izradilo je i postavilo kulu sa penjalicom u vidu veštačke stene i tobogana, dvostruku ljuljašku, klackalicu i njihalicu na opruzi. Vrednost radova sa PDV – om je 1,8 miliona dinara, a sredstva je iz budžeta obezbedio grad Kragujevac.

Prema rečima gradonačelnika Nikole Dašića, to nisu prevelika ulaganja za grad. Možda ranije nije moglo, ali mi smo danas prepolovili troškove zahvaljujući inicijativi člana Gradskog veća za sport da nabavimo mašinu za proizvodnju tartan podloge za dečija igrališta. Pored toga, zahvaljujući stanju u budžetu mi smo danas u mogućnosti da stalno rekonstruišemo i gradimo nova igrališta. Neće biti naselja u gradu bez igrališta i to u relativno kratkom roku, istakao je Dašić. To je jako važno za roditelje i decu koja sada mogu sasvim bezbedno da se igraju.

U Kragujevcu nikada nije napravljeno više dečijih igrališta i otvorenih terena za male sportove. Zahvaljujući podršci gradonačelnika, mi danas imamo priliku da otvorimo peto dečije igralište u ovoj godini, što je veliki rezultat, naglasio je Predrag Stevović član Gradskog veća za sport i dodao da će do kraja godine biti otvoreno još jedno. U Mesnoj zajednici Lepenica napokon imamo novo dečije igralište u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta. Pored toga, u najskorije moguće vreme u sledećoj godini u ovom naselju pokušaćemo da obnovimo teren za male sportove i košarkaško igralište, najavio je Stevović. Građani su veoma zadovoljni ulaganjima u amaterski i rekereativni sport. Zbog toga ćemo se potruditi da narednoj godini uradimo više nego u ovoj, poručio je Stevović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar