Lokalni ombudsman grada Kragujevca i Fakultet za hotelijerstvo i turizam potpisali sporazum

Lokalni ombudsman grada Kragujevca i Fakultet za hotelijerstvo i turizam Univerziteta u Kragujevcu u Vrnjačkoj Banji su potpisali sporazum o saradnji. Sporazumom je predviđena razmena iskustava dve ustanove u oblasti edukacije i promocije ljudskih prava, s posebnim osvrtom na zaštitu prava u oblasti turizma.

Sporazum o saradnji je potpisan u okviru Osme međunarodne koferencije „Turizam i zelene investicije“ održanom u organizaciji Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji. Sporazum su poptisali Jelena Milivojević lokalni ombudsman grada Kragujevca i Prof. dr Drago Cvijanović dekan Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji u prisustvu Stefana Bulatovića pomoćnika gradonačelnika grada Kragujevca za turizam i Dušana Župljanića, zamenika direktora Gradske turističke organizacije Kragujevca.

Sporazum sa Fakultetom za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji je još jedan pomak u našem konceptu saradnje sa akademskim i obrazovnim ustanovama u cilju promocije ljudskih i građanskih prava. Već imamo potpisane protokle sa drugim fakultetima Univerziteta u Kragujevcu, pa je ovaj sporazum samo još jedan u tom nizu. Lokalni ombudsman Kragujevca na taj način širi svoju misiju, uvodeći studente kao buduću akademsku javnost u veoma važan društveno – socijalni segment zaštite ljudskih prava, rekla je ovim povodom Jelena Milivojević, Lokalni ombudsman grada Kragujevca.

Međunarodni naučni skup „Turizam i zelene investicije“, održan u Vrnjačkoj Banje od 31.maja do prvog juna ove godine je okupio stručnjake i naučnike iz Srbije i regiona, a konferenciji su prisustvovali i delegacija Republike Kine i delegacije zemalja iz regiona.

Post Author: Milan

Ostavi komentar