Lokalna fondacija Kragujevac organizovala prve akcije

Nedavno osnovana Lokalna fondacija Kragujevac organizovala je svoje prve akcije.
Fondacija je osnovana sa ciljem prikupljanja donacija, kako bi Kragujevčanima omogućila da realizuju svoje ideje za unapređenje lokalne zajednice.

Lokalna fondacija Kragujevac održala je nedavno svoj prvi u kafiću „Sputnik“. Uz  predstavljanje tima i planova rada, prikupljale su se donacije u vidu novčanih sredstava. Međutim, Kragujevčani su ovoga puta imali priliku da pokažu svoju humanost i doniraju i odeću.

Više od 200 kilograma odeće je prikupljeno, razvrstano i donirano Prihvatilištu za decu i mlade “Kneginja Ljubica” i udruženju za podršku osoba sa invaliditetom “EGAL”. Takođe prikupljeno je i 57.705 dinra u vidu novčanih donacija.

 Lokalnu fondaciju Kragujevac čini grupa mladih ljudi koji žele da podrže pozitivne promene u lokalnoj zajednici. Glavni cilj rada fondacije je prikupljanje sredstava od društveno odgovornih kompanija i pojedinaca i preusmeravanje tog novca za podržavanje lokalnih inicijativa u Kragujevcu. Ideje koje će biti podržane mogu biti u oblasti kulture, obrazovanja, sporta, umetnosti ili uređenja javnih prostora. Ove aktivnosti doprineće da svi zajedno živimo u boljem i lepšem gradu, proučuju iz LFK.

Naredne aktivnosti biće najavljene na društvenim mrežama LFK IG lokalna.fondacija.kragujevac i Facebook

Lokalna fondacija Kragujevac radi uz podršku Trag fondacije, u okviru programa “Fondacija našeg kraja” za 2024. godinu u Srbiji. Trag fondacija će sva prikupljena sredstva duplirati, sve dok LFK ne prikupi 15.000 dolara i osamostali se kao organizacija.

Donacije se prikupljaju uplatom na račun Trag fondacije: 340-0000011027198-89

Post Author: Milan

Ostavi komentar