Likovni konkurs JKP “Šumadija”

JKP “Šumadija” Kragujevac raspisalo je nagradni likovni konkurs za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola u Kragujevcu pod nazivom „Crtam, bojim, šaram – zdravu planetu stvaram“, koji će biti otvoren do petka 19. maja.

Likovni konkurs se realizuje u susret obeležavanju Svetskog dana zaštite životne sredine, u saradnji sa GTO Kragujevac i Botaničkom baštom Instituta za bilogiju i ekologiju PMF-a u Kragujevcu.

– Cilj likovnog konkursa je da mališani prvog i drugog razreda osnovnih škola različitim likovnim tehnikama pokažu svoj talenat i prikažu planetu Zemlju i sve njene lepote. Svojim radovima deca će poslati poruku široj javnosti da je važno da sačuvamo blagodeti prirode koja nas okružuje. Svaka škola će izvršiti selekciju radova i odabrati jedan crtež koji će predstavljati školu na ovom konkursu. Svi pristigli radovi biće prezentovani na zvaničnoj Instagram stranici – JKP “Šumadija”, u periodu od 25. do 30. maja, a pratioci će u svojstvu žirija moći da glasaju za svoje favorite. Odluku o najboljim radovima doneće Komisija, uz glasove pratilaca, do 1. juna 2023. godine, saopšteno je iz JKP “Šumadija”.

Dodela nagrada i diploma za prva tri mesta, biće upriličena 5. juna u Botaničkoj bašti povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine. Osim pojedinačnih nagrada, koje su obezbedili prijatelji konkursa – knjižare Most, Vulkan i Laguna, za pobednika i njegovo odeljenje, kao i za drugo i treće mesto pojedinačno, istog dana biće organizovan edukativni obilazak Botaničke bašte i Spomen parka „Kragujevački oktobar“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar