Kragujevčanin se lažno predstavljao predsedniku Opštine Paraćin

Policija je uhapsila jednog Kragujevčanina koji je telefonom zvao predsednika Opštine Paraćin Sašu Paunovića i lažno mu se predstavljao kao državni sekretar Ministarstva pravde Srbije.

Policijska uprava u Jagodini je saopštila da je Z.C.(65) iz Kragujevca uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo lažnog predstavljanja.

On je u petak više puta telefonom zvao predsednika Opštine Paraćin predstavljajući se kao državni sekretar u Ministarstvu pravde i nudio mu posredovanje kod Posebnog odeljenja Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu za suzbijanje korupcije i raspitivao se za stanje u Paraćinu, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenom je zadržan do 48 sati i biće priveden tužiocu u Paraćinu.

Predsednik Opštine Paraćin, Saša Paunović je u petak na Fejsbuku objavio da ga je telefonom zvalo „nepoznato lice lažno se predstavljajući kao državni sekretar Ministarstva pravde“.

Taj čovek mu je „u ‘dobronamernom’, ali prilično zbunjujućem razgovoru, predlagao, malo je reći nelogične i nezakonite stvari“, naveo je Paunović i dodao da je „ljubazno i oprezno završio razgovor“. Posle provere s pravim državnim sekretarom, Mirkom Čikirizom, Paunović je podneo krivičnu prijavu za lažno predstavljanje, napisao je na Fejsbuku.

Izvor: Beta

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar