Kragujevac domaćin međunarodnog kampa ”Green Eden”

Grad Kragujevac je domaćin učesnicima međunarodnog kampa ”Green Eden” koji se održava u Adžinim livadama, a bavi se pitanjima ”Ekološke održivosti i kampanje koje se dešavaju na temu zaštite životne sredine i prirodnih bogatstava”. Za učesnike kampa, omladinske radnike iz Srbije, Nemačke, Italije, Španije i Etiopije, Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine, organizovao je prijem.

Mladi koji borave u našem gradu će imati prilike da s našim sugrađanima koji se bave zaštitom životne sredine razmene svoja iskustva, kazao je Nikezić. Većina zemalja iz kojih dolaze, mnogo vode računa o temama koje se tiču ekologije i unapređenja životne sredine, tako da će razmena iskustava predstavljati benefit našim mladim sugrađanima. Mi smo imali priliku da ih upoznamo sa onim što radimo na teritoriji grada Kragujevca kako bismo unapredili našu životnu sredinu i stvorili bolje uslove za buduća pokolenja. Uvek ćemo se rado odazvati ovakvim akcijama i nadamo se da će ih u narednom periodu biti još više, poručio je član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine Stefan Nikezić.

Tema projekta je razmena ideja i veština između omladinskih radnika koji dolaze iz Španije, tačnije, sa Kanarskih ostrva, Nemačke, Italije, Srbije, a imamo i gosta iz Etiopije, kazao je Zoran Mitrović iz ekološkog udruženja Eko fun Park. Tokom održavanja kampa razgovaraćemo o temama koje se tiču ekologije i razmenjivaćemo ideje o saradnji na međunarodnim projektima.

Projekat međunarodnog kampa ”Green Eden” koji se održava u Adžinim livadama finansiran je od strane ERASMUS Plus-a. Projekat je počeo 26. septembra, a završava se 2. oktobra.

Post Author: Milan

Ostavi komentar