JKP “Šumadija”: U toku jesenje uređivanje zelenila

Osim košenja i krčenja nepoželjne vegetacije pored lokalnih puteva radi se i na jesenjem uređenju zelenih površina u gradu, navode u JKp “Šumadija”.

“U ulici Vladike Nikolaja Velimirovića juče je uklonjeno trulo i napuklo stablo žalosne vrbe. Zbog velikih oštećenja postojala je pretnja da se vrba pod teretom snega i vetra polomi, padne i ugrozi bezbednost prolaznika i imovine. Na mestu izvađenog stabla biće posađena nova sadnica”, saopšteno je iz tog komunalnog preduzeća.

Na više lokacija u centru gradu u toku su radovi na grabuljanju i sakupljanju lišća. Osim ručnog sakupljanja, lišće se sakuplja i mašinski, višenamenskim kosačicama čime se ubrzava proces rada. Živa ograda i šiblje takođe se čiste od lišća, a izvode se i radovi na njihovom orezivanju.

“Ispred Skupštine grada i Doma samoupravljača plevi se jesenja rasada. U Velikom parku završena je sadnja 100 komada ukrasnih sadnica crvenoliste bukve, bele breze, ginko bilobe, japanske trešnje i bora. Trenutno se vrši popunjavanje zasada u nišama za šta je opredeljeno 100 komada ukrasnog šiblja lovor višnje i fotinije”, navode u JKP “Šumadija”.

Post Author: Milan

Ostavi komentar