Javna promocija prijava za Penzionerske kartice u Kragujevcu

U Pešačkoj zoni danas je održana javna promocija prijava za Penzionerske kartice putem kojih će najstariji građani moći da ostvare određene pogodnosti pri kupovini i plaćanju usluga. Promociji je u Gradskoj upravi, u prisustvu gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića i direktora Republičkog fonda PIO, Relje Ognjenovića, prethodilo potpisavanje sporazuma između direktorke Filijale Republičkog fonda PIO u Kragujevcu Irene Đorđević i predstavnika javnih preduzeća i privrednika koji su time postali partneri na projektu Penzionerske kartice.

Moram da izrazim veliku zahvalnost Republičkom fondu PIO, ali pre svega predsedniku države koji se na svaki mogući način brine o najstarijim kategorijama društva, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić, istakavši da je ovo jedna fenomenalna inicijativa koja je odlično prepoznata od strane lokalne privrede. Spisak trgovina, apoteka, ustanova kulture, drugih privrednih društava i ustanova se konstantno širi. Danas su potpisani prvi ugovori i očekujem da interesovanje bude sve veće i veće. Ako država i svi mi zajedno stanemo uz one koji su nas odgajali, hranili i školovali i privreda mora na konkretan način da ukaže pažnju prema najstarijim i najugroženijim kategorijama društva, poručio je gradonačelnik  Dašić izrazivši zadovoljstvo što je i Kragujevac deo svega toga sa svim svojim privrednicima i institucijama.

Broj od 570000 penzionera koji se prijavio pokazuje da je ova inicijativa predsednika Vučića pun pogodak i obavezuje nas još više da dođemo u svaki grad u Srbiji i našim penzionerima prezentujemo šta nudi penzionerska kartica nove generacije i kako će moći direktno da imaju benefite u svom domu i u svom novčaniku, izjavio je direktor Republičkog fonda PIO, Relja Ognjenović. Grad Kragujevac kao odgovorna lokalna samouprava je u punom kapacitetu podržao ovaj projekat i jako mi je drago što su skoro sve firme koje su pod ingerencijom Grada prihvatile da budu partneri naše Penzionerske kartice, kazao je Ognjenović i pozvao privrednike da u što većem broju podrže ovaj projekat kako bi penzionerska kartica zaživela i kako bi pokazali i jedinstvo i Republike i privrede.

Penzionerska kartica će početi da se koristi od 1. oktobra, dok prijavljivanje za kartice nije vremenski ograničeno, obavlja se elektronskim putem, a ko nema tu mogućnost može da ode do bilo koje filijale gde će ga zaposleni prijaviti.

Do ovog trenutka za pružaoce usluga prijavilo se preko 300 firmi, među kojima su i najveći trgovinski lanci.

Post Author: Milan

Ostavi komentar