Izgradnja MIND PARK-a kod Kragujevca – Šansa da inžinjeri ostanu u Srbiji

Izgradnja Mind parka je način da mladi inženjeri ostanu u Srbiji, kaže vlasnik kompanije Mind Group.

 

 

Projekat Mind park koji će predstavljati svojevrstan grad u malom počeo je da se gradi u Lužnicama kod Kragujevca, a vlasnik kompanije Mind Group Bratislav Milanović rekao je da će ovaj industrijski i intelektualni kompleks zapošljavati visoko kvalifikovane inženjere iz Šumadije i cele Srbije.

Kako kaže, kompleks će se uklopiti u prirodu Šumadije, a posebno će se voditi računa o zaštiti životne sredine.

Milanović je najavio da će prvi objekat u okviru parka biti završen u oktobru, a da će se sa proizvodnjom početi u novembru.

Naglasio je da će se voditi se računa o potrebama zaposlenih i da će u sklopu parka biti izgrađeni vrtić i dijagnostički centar sa najsavremenijiom tehnologijom.

“Na taj način želim da se zahvalim celom ovom kraju i ljudima koji u njemu žive“, poručio je Milanović.

On je istako da je izgradnja parka način da mladi inženjeri ostanu u Srbiji.

Direktor svih fabrika šinskih vozila Simens Urlih Zemzek kaže da je park ponos za kompaniju Simens, ali i za čitavu Srbiju i najavio da će nastaviti proizvodnju za tramvajske vagone.

Gradonacelnik Kragujevca Radomir Nikolić naveo je da je taj grad stekao status kolevke srpske industrije, a da je ovaj park korak dalje u potvrđivanju tog statusa.

Nikolić je ocenio da se dva veka duga industraijska tradicija Kragujevca na ovaj način unapređuje, kao i da će park uticati na sadašnje i buduće generacije Kragujevca.

Ambadaor Nemacke u Srbiji Aksel Ditman rekao je da je zajednički projekat Mind park pokazatelj dugogodišnjeg parnerstva i saradnje Nemačke i Srbije i podvukao da pored ekonomske, Srbija ima podršku Nemačke i na putu ka EU.

Kako je naveo, nemački privrednici su do sada u Srbiji investirali dve milijarde evra i otvorili 44.000 radnih mesta.

 

Izvor : B92

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar