I ove godine se bira najlepša Đurđevdanska maska

U okviru tradicionalnog, Đurđevdanskog dečjeg karnevala, 6. maja, i ove godine biće organizovano takmičenje za najlepše maske u tri kategorije, pojedinačna, porodična i grupna maska.

Svi zainteresovani mogu da se prijave lično, u Turističkom informativnom centru (ulica Dr Zorana Đinđića 11) na platou kod nekadašnje Robne kuće, od 8 do 20 časova i subotom od 9 do 15 časova, mejlom tic@gtokg.org.rs, ili telefonom, pozivom na broj 034/ 335-302.

U izboru za najlepše karnevalske maske učestvovaće svi koji se prijave najkasnije do 4. maja, do 20 časova. Pobednike očekuju vredne nagrade.

Zahvaljujući sponzorima, kompaniji SBB, Dunav osiguranju, Idea Rodi, DDOR-u, Don Pici, Ribon servisu, Formi ideale, Lili drogerijama, lancu McDonald’s i drugim donatorima, za pobednike su obezbeđene vredne nagrade, laptop, štampač, tri televizora (za škole), paketi Lili proizvoda, gedžeti, ulaznice za predstave Pozorišta za decu i mlade, kao i kragujevačkog teatra, ulaznice za zatvorene bazene i park na jezeru Bubanj, porodični ručak u Biblioteci kod Milutina i porodične pice, sitni komadi nameštaja Forme ideale…

Karnevalska povorka krenuće iz Glavne ulice (Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića) pored Spomenika prvoj štafeti, ulicom Nikole Pašića i Dr Zorana Đinđića, do bine koja će biti postavljena na platou ispred Skupštine grada Kragujevca. Planirano je da program na bini počne oko 12.30 časova.

Program otvara hor Mali Liceum, a potom nastupaju baletske škole Aplauz i Lujo Davičo, plesni klubovi Fiesta i Dols i Sportski klub Ritmiko. U pauzi između nastupa najmlađih Kragujevčana prisutni će imati priliku da vide defile pojedinačnih, porodičnih i grupnih maski odnosno maskiranih učesnika. Na kraju programa žiri u kojem su predstavnici Pozorišta za decu i mlade Kragujevac i sponzora dodeliće nagrade takmičarima koji su imali najkreativnije ručno rađene maske.

Organizator Đurđevdanskog karnevala je Gradska turistička organizacija Kragujevac. Generalni sponzor je kompanija SBB, a zlatni Idea Roda.

Post Author: Milan

Ostavi komentar