Humanitarni turnir i bazar za lečenje male Janje

Za lečenje male Janje Stojanović, potreban je veliki novac, a roditeljima nije lako da ga obezbede, jer su skupe terapije kontinuirane a mnoge i nisu u Kragujevcu što dodatno povećava troškove lečenja.

Zato njihovu molbu za pomoć i podršku objavljujemo u celosti u nadi da će se naši sugrađani odazvati, kao i mnogo puta do sada kada je malim Kragujevčanima bila potrebna pomoć. Kragujevac je uvek bio grad velikog srca.

Poštovani,

Mi smo Tamara i Sava Stojanović. Roditelji smo četvorogodišnjeg Jakova i trogodišnje Janje.

Naša ćerka Janja ima Jubertov sindrom koji bitno otežava njen razvoj. Jedna od posledica ovog sindroma je usporen motorni razvoj, pa tako ona još uvek ne hoda. Velikim naporima nas roditelja i ozbiljnom i skupom fizikalnom terapijom koja se sprovodi u Novom Sadu, uspeli smo da postignemo da sa dve i po godine ona počne samostalno da sedi.

Jubertov sindrom se ne leči, ali se Janjino opšte stanje može bitno popraviti fizikalnim terapijama koje redovno prima u Novom Sadu svakog drugog meseca, u Vukovom centru i Poliklinici Galetić. Svaki naš boravak u Novom Sadu košta nas oko 4500 evra, a to je 27000 evra na godišnjem nivou. Takođe, pored fizikalne terapije u Novom Sadu, sa Janjom u Kragujevcu redovno rade i logoped, defektolog i fizijatar koje takođe plaćamo.

Kako naša primanja nisu velika, prinuđeni smo da, kao i mnogi roditelji u ovoj zemlji, sredstva za lečenje prikupljamo putem SMS. Iz navedenih razloga organizujemo turnir u fudbalu koji će se dešavati 12. i 13. juna 2021. godine od 16h na terenima pored OŠ”Đura Jakšić” u Bresnici.

Prijave ekipa mogu se vršiti do 10. juna 2021. godine na telefon 062 8128921.

Pozivamo sve humane ljude da uzmu učešće u ovom turniru i tako podrže naše napore da Janji obezbedimo novac za terapije koje su joj neophodne kako bi ojačala prohodala.

Srdačno,

Tamara i Sava Stojanović

Post Author: Milan

Ostavi komentar