Huawei telefoni pomažu amaterima da dostignu nivo profesionalnih fotografa

Saopštenje za javnost

Svaki objekat na fotografiji, predstavljen na pravi način, može biti izuzetan. Glavni faktori su prikladno osvetljenje, vreme ekspozicije i tehnika koju fotograf koristi. Razlika između amatera i profesionalnog fotografa se ogleda u sposobnosti da se svet prikaže na poseban način. Ali sada čak i amater može da dostigne nivo profesionalne fotografije zahvaljujući veštačkoj inteligenciji ugrađenoj u Huawei telefone. Veštačka inteligencija na uređaju može da prepozna objekte fotografije i odabere najbolja podešavanja.

Prepoznavanje scena u trenutku
Svaka fotografija zahteva poseban pristup. Učenjem na greskama možemo da postignemo dobre rezultate, a upravo to primenjuju profesionalni fotografi. Profesionalac zna koja podešavanja da koristi u svakoj prilici i to radi u trenutku. Aplikacija za kameru u Huawei telefonima može automatski da prepozna objekte fotografije u realnom vremenu. Nakon prepoznavanja scene (13 različitih režima rada na telefonu Mate 10 Pro) omogućava primenu najboljih podešavanja na kameri, zahvaljujući čemu se razlika između manje i više iskusnih fotografa smanjuje. Kada koristite pametni telefon koji je proizveo Huawei, možete biti sigurni da su podešavanja Vaše kamere uvek optimalno prilagođena.

 

Osvetljenje prilagođeno pomoću veštačke inteligencije
Svetlo ima ključnu ulogu u fotografisanju. Ono dodaje dubinu, ističe značajne i sakriva manje bitne elemente. Ali dešava se da nemamo dobre uslove osvetljenja. Retko kada imamo priliku da koristimo studijsko osvetljenje. Veštačka inteligencija će uskoro i za ovaj problem biti od koristi. Analiza lica zajedno sa analizom svetla i senke će ponuditi različite verzije virtuelnog osvetljenja, imitirajući rad u profesionalnom studiju. Potpuna 3D analiza lica pomoću prednje kamere će omogućiti dodavanje delikatne, virtuelne šminke. Na kraju, zamućivanje pozadine (bokeh efekat) – efekat koji se do sada postizao samo pomoću refleksnih kamera.

Huawei svojim najnovijim pametnim telefonima dokazuje da tehnološki napredak kamera u telefonu nije usporio, već je krenuo u novom smeru. Nakon godina unapređivanja tehničkih komponeneti, došlo je vreme za primenu veštačke inteligencije. Tehnologija veštačke inteligencije koju je uveo Hauwei pomaže amaterima da dostignu nivo profesionalnih fotografa.

Izvor: Huawei

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar