GRADSKA GROBLJA : Radnici proglašeni viškom, oni tvrde – „politički odstrel“

A u Kragujevcu su bez posla ostali svi radnici tehničke službe preduzeća „Gradska groblja“ – proglašeni su za tehnološki višak.

Radi se o devet radnika koji rade opsege na grobnicama i postavljaju spomenike. Dok oni tvrde da je politika umešala prste, direktor tvrdi da se radi samo o sprovođenju odluke gradskih vlasti o smanjenju broja zaposlenih.

Kragujevački grobari koji ostaju na ulici ne mire se sa otkazima i naglašavaju da je posredi „politički odstrel“, jer ne pripadaju partiji na vlasti.

„Promenio sam tri-četiri direktora ovde, ali ovaj je najgori. Uvek otpušta radnike koji mu ukazuju na propuste. Mi smo dobili otkaze jer pripadamo nekoj drugoj partiji, Zajedno za Šumadiju, većina je ovde u Zajedno za Šumadiju, a sada je na vlasti SNS“, kaže otpušteni radnik JKP Gradska groblja Rodoljub Vuković.

Pre deset dana svi direktori koji kasne sa smanjivanjem broja radnika bili su kod kragujevačkog gradonačelnika na raportu i dobili su poslednju opomenu, jer kasne dva meseca sa otpuštanjima.

Direktor Spasić tvrdi da će pored devetorice radnika, otkaze do kraja godine dobiti i 11 službenika. Tako će Gradska groblja imati 71 zaposlenog, koliko zahteva kragujevačka gradska uprava.

Otkaza će biti i sledeće godine.

„Autsorsing računovodstvo, deo sa šaltera i deo administracije. Ja kažem, neko mora da bude prvi. Politika sa ovim nema nikakve veze. Ja nemam pojma niti sam ikada pitao ko je pripadnik koje stranke. Ja nisam pripadnik Srpske napredne stranke“, rekao je direktor JKP Gradska groblja Nikola Spasić.

Spasić dodaje da je udeo bruto zarada u poslovanju bio 78 odsto, a da će dogodine, njegovom zaslugom, biti 43 odsto. Otpušteni kragujevački grobari iskoristiće sva pravna sredstva u svoju odbranu. Inspekciju rada i sud.

 

Izvor: N1

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar