Gradonačelnik Dašić posetio preduzeće Šumadija d.o.o.

U okviru redovnih poseta privredi gradonačelnik Nikola Dašić posetio je danas preduzeće Šumadija d.o.o. gde je sa rukovodstvom i zaposlenima razgovarao o daljem razvojnom putu preduzeća.

Danas se u pogonima preduzeća Šumadija d.o.o. proizvodi čitava paleta proizvoda od metala i drveta – stolovi, klupe, parkovski mobilijar, sprave za dečija igrališta i sportske terene, autobuska stajališta, sve vrste ograda, rampe za osobe sa invaliditetom, korpe za otpatke… Grad je ujedno i najveći kupac njihovih proizvoda.

Firma je na ponos grada Kragujevca, rekao je gradonačelnik Dašić. Šumadija ima duplu društvenu ulogu, prvo što je naše preduzeće i što sa svim ovim parkovskim mobilijarom i ostalim proizvodima koje izrađuju uspešno prate razvoj Grada. Ovo je firma koja zapošljava osobe sa invaliditetom i zbog toga nam je posebno značajna i važna, jer smo na taj način omogućili tim ljudima da privređuju, da se osećaju korisnim članovima ovog društva. Danas u preduzeću vlada lepa atmosfera, a to što oni rade, vizuelno odražava jedan svetski kvalitet i to je nešto na šta moramo da budemo ponosni, poručio je Dašić.

Zahvaljujući dokapitalizaciji Grada, Šumadija d.o.o. je izbegla sigurnu likvidaciju i danas se razvojni put preduzeća uklapa u razvojni put Kragujevca. Dodeljivanje posla je veoma bitna podrška ovom preduzeću jer su to poslovi koji nisu vremenski ograničeni što je jako važno zbog osoba sa invaliditetom koje ovde rade.

Proizvodni program se usavršava i prilagođava potrebama tržišta, tako da smo ove godine proizveli i parkovski mobilijar, istakla je direktorka Jasmina Mihajlović. Trudimo se da prvo tržište bude upravo grad Kragujevac. Neki od tih mobilijara već su postavljeni na otvorenim bazenima i to je projekat koji završavamo ovih dana. Sledeći projekat je uređenje šumaričkog jezera gde ćemo postaviti neke od naših novih proizvoda. Uporedo nastavljamo i sa svim radovima koji se tiču dečijih i sportskih igrališta.

Prethodnu poslovnu godinu završili su uspešno zahvaljujući podršci grada Kragujevca. Tako su startovali i u 2022. godini i nadaju se još boljim rezultatima. Očekuju da će unapređenjem proizvodnog programa i uslova rada imati čime da se pohvale i u narednoj godini. Najvažnije je da zaposleni, među kojima više od polovine čine osobe sa invaliditetom, danas imaju siguran posao i platu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar