Gradonačelnik Bjeljine sa saradnicima u radnoj poseti Kragujevcu

Za gradonačelnika Bijeljine LJubišu Petrovića i njegove saradnike, koji su u radnoj poseti Kragujevcu, gradonačelnik Nikola Dašić i dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu upriličili su prijem. Razlog posete delegacije iz Republike Srpske je preuzimanje modela sistema socijalne zaštite radi unapređenja brige o deci i mladima.
U okviru radne posete Kragujevcu, gradonačelniku Bijeljine i njegovim saradnicima, predstavili smo Grad Kragujevac, sve potencijale i kontinuirani razvoj grada u svim oblastima, rekao je gradonačelnik Dašić, ističući pri tom da je grad na takvom stepenu zahvaljujući podršci države i predsednika Vučića. Razmenu iskustava i znanja primenjujemo i sa drugim gradovima jer su se uvek pokazali kao dobra praksa i model poslovanja. Poseban osvrt tokom sastanka bio je na sistem socijalnih usluga pre svega za decu i mlade u riziku. Grad Kragujevac i Gradska uprava za društvene delatnosti izaći će u susret i pomoći u svim segmentima u kreiranju tako zahtevnog i odgovornog sistema jer su u pitanju osetljive društvene kategorije, dodao je gradonačelnik Dašić i posetu delegacije iz Bijeljine ocenio uspešnom i istakao da postoji mogućnost razvijanja saradnje i u drugim oblastima.
Prema rečima gradonačelnika Petrovića, u Bijeljini je u toku osnivanje Prihvatilišta za decu u riziku, a Grad Kragujevac kao primer dobre prakse nam je pružio mogućnost da sa nama podeli dugogodišnji posvećeni rad i iskustvo u rešavanju zahtevnog i izazovnog zadatka koji je pred nama. Od izgradnje funkcionalnog objekta i rešavanja zakonskih regulativa po uzoru na kragujevački primenićemo u svom gradu jer nam je cilj unapređenje brige o deci čija su prava ugrožena zbog nebrige ili zloupotrebe od strane porodice i drugih činilaca društva, rekao je gradonačelnik LJubiša Petrović i dodao da su tokom prijema otvorene mnoge druge oblasti za otpočinjanje i razvoj saradnje.
Centar za razvoj usluga socijalne zaštite ’’Kneginja LJubica’’ u Kragujevcu postoji 2011. godine što je dovoljan razlog da budemo uzor za preuzimanje iskustava i znanja u pružanju usluga osetljivim kategorijama. Centar ima 17 licenciranih usluga u oblasti socijalne zaštite, rekla je dr Gordana Damnjanović, članica GV za zdravstvenu I socijalnu zaštitu. Sistem u Republici Srpskoj i kod nas nije isti ali im stojimo na raspolaganju za preuzimanje modela po kojem funkcioniše centar ‘’Kneginja LJubica’’.
Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović i načelnik gradskog Odeljenja za društvene delatnosti, LJubiša Stanišić posetili su danas Centar za razvoj usluga socijalne zaštite ’’Kneginja LJubica’’ i prihvatilište za decu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar