Gradnja jeftinih stanova u Kragujevcu do kraja 2018.

U cilju pružanja podrške projektu državne stanogradnje, lokalna samouprava Grada Kragujevca će osloboditi investitora, odnosno Republiku Srbiju, od plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemlјišta za izgradnju stambenih zgrada za pripadnike snaga bezbednosti na Deninom brdu,
Na sednici Gradskog veća održanoj u utorak (19. juna 2018. godine), utvrđen je predlog ove odluke i upućen je Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje.
Naime, Gradsko veće je donelo odluku o raspisivanju konkursa za davanje u zakup i na korišćenje polјoprivrednog zemlјišta u državnoj svojini u gradu Kragujevcu. Rok za podnošenje dokumentacije je 23. jul do 12 sati.
Zainteresovani grafički pregled i spisak parcela za izdavanje u zakup ili korišćenje mogu pogledati u zgradi Gradske uprave u kancelariji 406 svakog dana od 8 do 15 časova.
Formular prijave i adresirane koverte se mogu preuzeti svakog dana na šalteru pisarnice grada Kragujevca.
U Kragujevcu će do kraja godine početi izgradnja jeftinih stanova za pripadnike bezbednosnih službi, a u prvoj fazi trebalo bi da budu izgrađene dve lamele sa 200 do 300 stanova.
Cena kvadrata stanova u okviru projekta državne stanogradnje za pripadnike Vojske Srbije, policije, Bezbednosno-informativne agencije na Deninom brdu biće oko 500 EUR.
Izvor : EKAPIJA

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar