Grad Kragujevac preduzeo mere za sprečavanje daljeg uništavanja Kreativnog parka

Kreativni park će od večeras biti zatvaran svakoga dana u 22 sata, dok će gradska Komunalna milicija pojačati nadzor ovog prostora koji je namenjen za igru, rast i razvoj naših najmlađih sugrađana. Radi bezbednosti naših sugrađana a posebno sugrađanki u Kreativnom parku će na mestima gde je sada nema, biti postavljena i odgovarajuća led rasveta, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, koji je danas, nakon pritužbi građana da je deo sprava u potpunosti uništen i neupotrebljiv, obišao park zajedno sa predstavnicima SPD „Radnički“ i Komunalne milicije.

Tokom noći u Kreativno parku se okupljaju društveno neodgovorni pojedinci zbog čega će Komunalna milicija pojačati kontrolu ovog prostora i da ukoliko uoče maloletna lica pozovu policiju. Ako je reč o maloletnim licima tražićemo građansku odgovornost roditelja, a ukoliko su u pitanju punoletna lica podizaćemo prekršajne i krivične prijave zbog uništavanja javne svojine, kazao je Stevović. Grad Kragujevac investira milionske iznose u izgradnju novih dečijih igrališta i otvorenih terena za male sportove i mi moramo da sprečimo da isto toliko novca izdvajamo za obnovu istih tih igrališta. U narednom periodu Kreativni park će se zatvarati u 22 sata, a kao hitnu meru opredeljeno je pola miliona dinara, kojim će SPD Radnički obnoviti uništeni mobilijar i sprave. Ulažemo pola miliona dinara u nešto što nismo morali i odgovorili na zahtev i poziv roditelja da zaštitimo ono što je već napravljeno, jer deca nemaju cenu, poručio je Stevović.

Kreativni park, je prema rečima direktora SPD „Radnički“ Bratislava Urakovića imao rekordnu posećenost ove godine. Sugrađani u najvećoj meri koriste park na pravi način, ali ima i neodgovornih posetilaca. Do sada smo bili dosta blagi a vrata parka su bila otvorena i noću. Od večeras krećemo sa zatvaranjem, sutra ćemo instalirati lampe sa senzorima i video nadzor i u kratkom roku sanirati učinjenu štetu na spravama, jer moramo, ističe Uraković, da sačuvamo ogromno bogatstvo koje imamo na najlepšoj lokaciji u gradu.

U skladu sa Zakonom i zakonskim ovlašćenjima koja se odnosi se na zaštitu gradskog mobilijara i imovine Grada koja se uništava, patrole Komunalne milicije će u cilju sprečavanja i preventivnog delovanja od večeras pojačati nadzor nad parkom. Ukoliko se zateknu maloletna lica, Dejan Iskrenović, načelnik Komunalne milicije, objašnjava da će u skladu sa zakonom biće pozvani policija i Centar za socijalni rad koji će preduzeti nadležnost iz svojih oblasti.

Post Author: Milan

Ostavi komentar