Grad Kragujevac predstavljen na Sajmu studentske stručne prakse u javnoj upravi 2022/2023

Sajam studentske sručne prakse u javnom upravi za školsku 2022/2023.godinu održan je putem digitalne platforme u virtuelnom prostoru Narodne skupštine Srbije. Na drugom, po redu, sajmu predstvaljeno je 56 organa javne uprave koji su ponudili prkasu za 800 studenata sa 5 državnih univerziteta u Srbiji.

Grad Krgujevac je i ove godine uzeo učešće i obezbedio 32 pozicije za praksu u gradsim upravama.

Javnoj upravi su potrebni mladi obrazovani ljudi koji zajedno sa već iskusnim ljudima mogu doprineti boljoj i jačoj upravi. U prethodnom ciklusu studenti su se najpre upoznali sa delokrugom, nadležnostima i poslovima gradskih uprava a zatim su kroz rad sa supervizorima stručne prakse dobili mogućnost da u realnom radnom okruženju, radom na konkretnim poslovima i zadacima nauče kako svoja teorijska znanja da primene u praksi. Ove godine Grad Kragujevac obezbedio je 32 pozicije za praksu. Verujem da je ova praksa studentima pokazala funkcionisanje gradskih urava iz nekog drugog ugla i da će možda i neki od njih poželeti da svoju profesionalnu karijeru usmere ka javnoj upravi, istakao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saranju sa Univerzitetom.

Sajam je deo reforme javne uprave, koja se u Srbiji sprovodi uz kontinuiranu podršku Evropske unije. Glavni koordinator reforme je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Post Author: Milan

Ostavi komentar