Grad donirao vrednu opremu za unapređenje rada saobraćajne policije

Opremu i materijal namenjene za unapređenje rada saobraćajne policije koju je grad Kragujevac nabavio iz sredstava naplaćenih novčanih kazni i prestupa predviđenih propisima o bezbednosti saobraćaja, gradonačelnik  Nikola Dašić u prisustvu načelnika Policijske uprave Kragujevac Vladimira Šebeka i njihovih saradnika, uručio je Odeljenju saobraćajne policije.

Izražavajući zadovoljstvo što je grad u prilici da doprinese stvaranju boljih uslova za rad saobraćajne policije koje su značajne sa apekta bezbednosti u saobraćaju, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je istakao da je saradnja sa Policijskom upravom i do sada bila dobra ali da je moguće da se i dalje razvija. Pre svega, to se odnosi na dalje ulaganje u prevenciju i sprečavanje saobraćajnih prekršaja, kamere u saobraćaju ili drugo za automatsku evidenciju i prekršaj, kazao je gradonačelnik Dašić. Zajednički cilj i interes je bezbednost naših građana, poručio je gradonačelnik Dašić.

Reč je o skupoj i kvalitetnoj opremi uz pomoć koje će rad saobraćajnih policijskih službenika biti olakšan, kazao je Dragan Tomić, načelnik Odeljenja saobraćajne policije koji se u ime Policijske uprave i svih policijskih službenika u Kragujevcu zahvalio lokalnoj samoupravi. Kao prioritetan zadatak PU u Kragujevcu i Odeljenja saobraćajne policije je pre svega bezbednost svih građana na području grada. Oprema koja nam je donirana iz sredstava lokalne samouprave umnogome će nam pomoći u ostvarivanju tog cilja, kazao je Tomić, načelnik Odeljenja i istakao da će saobraćajna policija nastaviti sa redovnim i pojačanim kontrolama saobraćaja u cilju poboljšanja stanja bezbednosti u gradu. Donacija je rezultat dobre saradnje lokalne samouprave i Policijske uprave, Odeljenja saobraćajne policije u prethodnom periodu i siguran sam da će kao takva da se nastavi i ubuduće.

Opremu u vrednosti blizu milion dinara, koja je danas uručena čine alkometri sa kompletnom opremom za saobraćajnu policiju, set za vršenje uviđaja saobraćajnih nezgoda, dodatna oprema za uzorkovanja PAS testiranja, računar  i multifunkcionalni štampač.

Post Author: Milan

Ostavi komentar