FK Mladost iz Pajazitova dobio sportsku opremu

FK Mladost iz Pajazitova je četvrti klub koji je, u okviru ulaganja u amaterski sport, dobio sportsku opremu, a danas je uručio Predrag Stevović, član Gradskog veća zadužen za sport.

Zahvaljujući entuzijazmu meštana i bivših fudbalera, klub i danas živi i igra. Donacijom u vidu sportske opreme grad Kragujevac je dao snažan impuls klubu da nastavi ono što već godinama kvalitetno radi a to je da decu i mlade okreće zdravim navikama, sportu i fudbalu, kazao je Stevović. Amaterski klubovi su centar dešavanja u jednom naselju ili selu, a grad ima sluha da takvom uporištu obezbedi osnovne potrebe, počev od sportske opreme. Namera nam je da nastavimo u tome, istakao je Stevović i poručio da je kroz razgovor sa meštanima koje okuplja ovaj klub zaključio da je selo i dalje živo, da ima mlade koji igraju fudbal, da cene i poštuju svaku vrstu podrške i to ne samo u smislu opreme već i pažnje.

Velibor Petrović, predsednik FK Mladost iz Pajazitova, bivši fudbaler ovog kluba kaže da ništa manji značaj od same opreme koju su dobili nema ni pažnja kojom im se poručuje da se vide rezultati i rad koji ulažu ljubitelji fubdala kao i da rade pravu stvar, da čuvaju svoj klub i duh zajedništva u svom mestu. Mi smo malo mesto, mali klub i svaka donacija nam je dobrodošla. Već 14 godina igramo u različitim sastavima, stalno dolaze novi igrači i trenutno smo na drugom mestu u drugoj gradskoj ligi. Cilj nam je da se vratimo u prvu gradsku ligu, kazao je predsednik kluba.

Teren su meštani uradili 2012. godine i ima uslove za takmičenje u prvoj Gradskoj ligi.

Post Author: Milan

Ostavi komentar