Fijat: Radnici će na posao odlaziti po pozivu

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija (FCA) Zoran Marković najavio je večeras da će zaposleni u toj kompaniji u narednom periodu raditi „po pozivu“ ali i ocenio da to „ne znači kraj“ Fijatove fabrike u Kragujevcu.

Marković je za televiziju Kragujevac potvrdio da je poslovodstvo FCA obavestilo zaposlene da je Ministarstvo privrede odobrilo italijanskom proizvođaču da od 17. juna može da upućuje radnike na plaćeno odsustvo do kraja kalendarske godine.

„Radnici će nastaviti da dolaze na posao po pozivu pošto je menadžment kompanije doneo odluku da se vozila proizvode samo u skladu sa potražnjom na svetskom tržištu“, rekao je predsednik sindikata.

Marković je najavio da radnici FCA neće raditi danas, ni u ponedeljak, 17. juna, ali da će od utorka, 18. juna biti pozvani na posao. Tokom plaćenog odsustva radnici će primati 65 odsto zarade od proseka u poslednjih 12 meseci. Zakonom je predviđeno da poslodavac može da pošalje radnike na 45 dana plaćenog odsustva, a Fijat je tražio dodatnih do 87 dana.

Izvor: Beta

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar