Dva pomoćnika gradonačelnika Kragujevca imenovana za državne sekretare

U prethodnom periodu Vlada Republike Srbije pojačana je kadrovima iz Kragujevca. Iz najužeg tima gradonačelnika Nikole Dašića imenovana su dva državna sekretara Aleksandar Milošević u Ministarstvu zdravlja i Zoran Rajović u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja. To je još jedna potvrda dobre saradnje grada Kragujevca i Vlade Srbije, istakao je na konferenciji za medije gradonačelnik Dašić a naglasio da se dobra podrška predsednika države već dugo vidi kroz čitav niz do sada realizovanih projekata, onih koji su u toku i najavljenih, navodeći Državni data centar, Palatu pravde, izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti i u isto vreme rešeno pitanje energetike. Sve ono što Kragujevac čini jednim od najuticajnijih privrednih centara u Srbiji, rekao je gradonačelnik Dašić. Imenovanjem dva pomoćnika gradonačelnika u izvršnoj vlasti na pozicijama državnih sekretara, operativno važnih funkcija u Vladi RS, Grad je još bolje konektovan sa izvršnom vlasti Srbije. Očekujem da naš grad i država Srbija sa ovakvim kadrovima ima veći podsticaj da bolje, brže i dalje napreduje, istakao je on. Milošević i Rajović ostaju u timu gradonačelnika kao savetnici bez naknade, zaduženi za projekte u kojima su učestvovali. U tom smislu dobijamo snagu i energiju da ostvarimo veće rezultate, a siguran sam da su na pozicijama u ministarstvima spremni da pokažu koliki doprinos mogu da daju za dobrobit i države i grada. Dašić je čestitao na imenovanju i poručio da je ovo način da Kragujevac pronađe što više prostora za sebe i poveća svoj uticaj u centralnoj vlasti.

Po nalogu ministarke Grujičić zadužen sam za kapitalne projekte u oblasti zdravstva. Tu se, pre svega misli na četiri klinička centra, izgradnju Tiršove 2, Torlaka, nove bolnice u Valjevu. Što se tiče izgradnje Kliničkog centra Kragujevac koji će se finansirati sredstvima Evropske investicione banke (EIB) u pripremi su tender za građevinsku dozvolu i zahtev za četvrtu tranšu kredita. Očekuje se da bude odobren u toku sledeće godine za završetak kliničkih centara Srbije i Vojvodine i početak radova na izgradnji Kliničkog centra u Kragujevcu, kazao je Aleksandar Milošević, državni sekretar. Od konkretnih rezultata u UKC Kragujevac, pre dva dana počeo je sa radom linearni akcelerator, aparat vredan 2,3 miliona evra koji je obezbedilo Ministarstva zdravlja. On se zahvalio gradonačelniku na ukazanom poverenju i podsetio na projekte u kojima je učestvovao kao pomoćnik gradonačelnika zadužen za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa VRS. Od najvažnijih Milošević je istakao infrastrukturno opremanje industrijske zone Sobovica – MIND park gde danas radi oko 1500 ljudi, zatim Palatu pravde, stanove za pripadnike snaga bezbednosti, Državni data centar, Centre izvrsnosti, rekonstrukciju Trga Vojvoda Radomir Putnik, rekonstrukciju fasada u užem gradskom jezgru, pored strateški veoma značajnih za grad Kragujevac, izgradnju Severne obilaznice i nove železničke pruge Sobovica –Lužnice – krak Batočina.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja, Zoran Rajović rekao je da je za Kragujevac veoma važno da ima što više predstavnika u institucijama Republike Srbije. Iako će kao državni sekretar biti zadužen za čitavu teritoriju Srbije održaće stalni kontakt sa predstavnicima grada i pomagati u oblastima za rad, boračka i socijalna pitanja, istakao je on.

Kragujevac je primer dobre prakse u ovoj oblasti i do sada sam održao sastanke i razgovorao sa direktorima institucija socijalne zaštite i resornom članicom Gradskog veća . Napravili smo plan o daljim aktivnostima. Želim da istaknem da ćemo zajedno sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem predstavljati jedan tim i da ćemo i u narednom periodu zajednički raditi za dobrobit svih Kragujevčana, da pokušamo da damo svoj doprinos i Milošević i ja na novim pozicijama da rešimo što više mogućih problema koje grad Kragujevac ima”, rekao je Rajović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar