Državna sekretarka Milena Popović sastala se sa predstavnicima Grada Kragujevac

Turistički potencijali Kragujevca, dosadašnja saradnja i budući projekti bili su tema razgovora državne sekretarke u Ministarstvu turizma i omladine, Milena Popović sa predsednikom Skupštine grada, Miroslavom Petrašinovićem i direktorom Gradske turističke organizacije, Bojanom Pavlovićem, u zgradi Gradske uprave.

Nalazim se na proputovanju kroz celu Srbiju i obilazim sve turističke organizacije jer mi je važno da na terenu vidim kako one funkcionišu, kazala je državna sekretarka, Milena Popović. Razgovor sa ljudima je jako bitan za sagledavanje eventualnih problema sa kojima se sreću, što ministarstvu pomaže da pronađe načine kojima može da doprinese poboljšanju turističke ponude i turističkog potencijala tako da svaki grad na turističkoj mapi Srbije ima mesto kakvo zaslužuje. Smatram da svi turisti, a pogotovo oni koji dolaze iz inostranstva, mogu mnogo toga da vide i mimo velikih gradova, mislim na Beograd i Novi Sad.  Moj cilj je, istakla je Popović da napravimo pregled svega što u Srbiji može da se ponudi i vidi, i ljudima pokažemo koliko imamo kulturno istorijskih vrednosti važnih i van okvira naše zemlje.

Najbolji vid saradnje grada Kragujevca i Ministarstva omladine i sporta ostvaren je kroz projekat na našem  jezeru Bubanj gde iz godine u godinu, iz faze u fazu, imamo sve više atraktivnih sadržaja za sve stanovnike, rekao je predsednik Petrašinović nakon sastanka sa državnom sekretarkom, podsetivši da je juče otvoren i najatraktivniji među njima – avantura park za najmlađe sugrađane. Želja i namera lokalne samouprave i resornog ministarstva je da se projekat na jezeru Bubanj kompletno završi, a današnji sastanak bio je prilika i da razgovaramo o razvoju novih projekata. Zbog toga smo, najavio je predsednik Petrašinović, dogovarali sastanke koji će se održati u najskorije vreme i u koje će biti uključeni predstavnici naše Gradske turističke organizacij i ostalih institucija, a sve u cilju poboljšanja turističke slike Grada Kragujevca i isticanja još nekih lokaliteta i nalazišta koji bi mogli da oplemene turističke mape Grada Kragujevca i Srbije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar