Draža Petrović: Posle Vučićevog zlatnog doba neće ostati ni kamen na kamenu

Urednik lista „Danas“ Dragoljub Draža Petrović izjavio je sinoć u Kragujevcu da posle „zlatnog doba“ o kome govori predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi kameno.

„Posle Vučićevog ‘zlatnog doba’ dolazi ‘kameno’, pošto ovde neće ostati kamen na kamenu, računajte na to“, rekao je u Kragujevcu na tribini lista Danas „Bankrot zlatnog doba“.

Novinar „Danasa“ Rade Radovanović je rekao da je gradjanima Srbije oduzeta mogućnost da saznaju istinu.

„Kada ljudima neko oduzme mogućnost da zna šta jeste, a šta nije, šta je činjenica, a šta laž, pa tako ne zna šta je ustvari istina, onda sa njim može da se radi šta hoće. Da dobija njegove glasove, da kupuje ili otima njegovu dušu i da vlada kako hoće da vlada“, rekao je Radovanović.

Profesor i predsednik opozicione Šumadijske regije Saša Milenić rekao je da su u Srbiji propagandni mediji u funkciji gušenja javnosti, a da bez javnosti nema gradjanskog društva i njegovog političkog organizovanja.

On je ocenio da bi se oslobodilo društvo potrebno je stvoriti prostor za dijalog i probuditi volju za političkim istupanjem i promišljanjem perspektive.

Predsednik Samostalnih sindikata grada Kragujevca Jugoslav Ristić rekao je da kao zemlja i narod doživljavamo najgore trenutke u poslednjih 100 godina.

„Gradjanin Srbije troši 20,9 procenata od onoga koliko troši procečan gradjanin Evropske unije“, rekao je Ristić i dodao da je u Srbiji „očaj“ jer je pronaći posao „nemoguća misija“.

On je kazao da strani investitori koji su dobili državne subvencije ponižavaju radnike i da ih teraju da rade za minimalnu zaradu 12 sati dnevno.

 

Izvor : SEEbiz / Beta

Post Author: Milan

Ostavi komentar