Dr Denis Solomon svečano promovisan u počasnog doktora nauka Univerziteta u Kragujevcu

Rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović promovisao je prof. dr Denisa Solomona u počasnog doktora Univerziteta u Kragujevcu.

Senat Univerziteta u Kragujevcu je na predlog Pravnog fakulteta u Kragujevcu doneo Odluku da doktoru Denisu Solomonu, redovnom profesoru i šefu Katedre za građansko pravo, međunarodno privatno i uporedno pravo na Pravnom fakultetu Univerziteta u Pasau, Nemačka, dodeli počasni doktorat i titulu počasnog doktora Univerziteta u Kragujevcu, zbog izuzetnog doprinosa unapređenju naučne misli u oblasti pravnih nauka, naročito u materiji međunarodnog privatnog prava, arbitražnog prava i uporednog građanskog prava.

Tokom pristupne besede prof. dr Denis Solomon održao je predavanje na temu „Recognition of legal status within the European Union. What has become of Grunkin Paul?“

Svečanoj promociji i dodeli počasnog doktorata i tituli počasnog doktora nauka Univerziteta u Kragujevcu, prisustvovali su dekani, profesori i studenti fakulteta u sastavu Univerziteta u Kragujevcu.

Piše : Jovana Mladenovič InfoKG

Post Author: Milan

Ostavi komentar