Doskorašnjem načelniku GU za urbanizam 6 meseci kućnog zatvora

Doskorašnji načelnik gradske Uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine u Kragujevcu Tomislav Spasenić (53) je osuđen 6 meseci ‘kućnog’ zatvora uz primenu elektronskog nadzora.

Kako je Beti rečeno u Višem sudu u Kraljevu, Posebno odeljenje suda za suzbijanje korupcije, Spasenić je pravnosnažnom presudom (od 7. avgusta) oglašen krivim za zloupotrebu službenog položaja u saizvršilaštvu i krivično delo primanje mita.

Spasenić je početkom avgusta bio uhapšen uz još tri osobe, kako je tada saopštila policija, zbog sumnje da su omogućili legalizaciju jednog objekta u Kragujevcu koji nije ispunjavao zakonom propisane uslove za to.

On je posle hapšenja podneo ostavku na mesto načelnika Gradske uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine.

U istom slučaju, okrivljena je i Mirjana Ranković (56) zaposlena u Gradskoj upravi, za krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Ona je nepravnosnažnom presudom osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 4 meseca koju će izdržavati u prostorijama u kojim stanuje uz primenu elektronskog nadzora.

Veštak građevinske struke Goran Stevanoviću (55) okrivljen je za falsifikovanje službene isprave  i izrečena mu je uslovna osuda – kazna zatvora u trajanju od 6 meseci.

 

Izvor: BETA; Danas

Post Author: Milan

Ostavi komentar