Dom zdravlja Kragujevac leči mentalne probleme sugrađana koji su preležali covid-19

Fokus ovogodišnjeg obeležavanja Svetskog dana mentalnog zdravlja u Kragujevcu bile su osobe koje su preležale Kovid 19 i nakon toga imaju neku od mentalnih smetnji. Savetovalište za mentalno zdravlje Doma zdravlja Kragujevac i Udruženje osoba sa mentalnim zdravljem Luna u saradnji sa Crvenim krstom, organizovali su akciju tokom koje su zainteresovani sugrađani mogli da obave razgovore sa stručnjacima iz te oblasti.
U skladu sa protokolom Svetske zdravstvene organizacije Dom zdravlja Kragujevac pokreće prvi u Srbiji lečenje mentalnih problema kod sugrađana koji su preležali Kovid -19. To su uglavnom depresija, anksioznost, nervoza, strah od smrti, problem sa spavanjem i zaboravnost. Mentalni problemi su veoma teški i naša podrška će omogućiti pacijentima da postanu ponovo radno aktivni, srećni i zadovoljni.
Za sve koji nakon preležanog Kovid – 19 imaju neke posledice u mentalnom funkcionisanju, na usluzi će im biti postkovid savetovalište u prostorijama sadašnjeg savetovališta svake prve i treće srede u mesecu, a ako bude potrebe, biće i dodatnih termina.

Post Author: Milan

Ostavi komentar