Dodeljeni sertifikati „Čisto i sigurno“ kragujevačkim ugostiteljima

Nešto više od 40 kragujevačkih ugostitelja danas su dobili sertifikate „Čisto i sigurno“ u okviru projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ koji je pokrenulo resorno ministarstvo. Uručenju sertifikata prisustvovali su Dejan Ružić, načelnik Gradske uprave za razvoj i investicije i Bojan Pavlović, direktor Gradske turističke organizacije Kragujevac.

Ovi sertifikati podrazumevaju jednu besplatnu sertifikacionu šemu koja je pokrenuta od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je u saradnji sa Horekom i međunarodnom organizacijom GIZ sprovelo ovaj projekat. Veoma je važno da oni koji dobiju ovaj sertifikat budu prepoznati od strane posetilaca kao lokacija na kojoj se zadovoljavaju određeni standardi u pogledu čistoće i bezbednosti. Naročito smo postali svesni toga u kovid periodu kada smo shvatili koliko je važno da se na onoj lokaciji na kojoj se nalazimo i kada putujemo i kada posećujemo restorane, osećamo sigurno i bezbedno – kazao je Bojan Pavlović.

Grad je u obavezi da radi na poboljšanju turističke ponude. Nedostaju smeštajni kapaciteti, a jedan od primera je da trenutno u gradu nema slobodnih apartmana s obzirom na to da je sinoć počeo „Arsenal fest“ koji je privukao veliki broj turista.

Post Author: Milan

Ostavi komentar