Dodeljene nagrade najuspešnijim autorima konkursa „Pričajmo o zdravlju“

U zgradi Gradske uprave juče je organizovan prijem i uručenje nagrada dobitnicima konkursa „Pričajmo o zdravlju“ koji Crveni krst Kragujevac tradicionalno sprovodi povodom Svetskog dana zdravlja uz podršku grada Kragujevca. Na konkurs se ove godine svojim likovnim i literarnim ostvarenjima odazvalo 190 učenika osnovnih i srednjih škola, od kojih je nagrađeno šest. Najuspešnijim autorima nagrade su uručili Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i dr Ljubiša Milojević, potpredsednik UO GO Crvenog krsta i predsednik Komisije za zdravstveno –prosvetni rad.

Grad Kragujevac pruža finansijsku podršku manifestaci koju Crveni krst Kragujevac tradicionalno sprovodi već 14 godina u kontinuitetu. U skladu sa agendom održivog razvoja 2020-2030, slogan kampanje ove godine je bio „Zdravlje za sve“. Deca su imala jednu sveobuhvatnu temu vezanu za zdrave stilove života i zdravlje uopšte, za očuvanje i zaštitu životne sredine i sve ono što doprinosi boljem zdravstvenom stanju, kazala je članica Gradskog veća, Gordana Damnjanović. Ovo je prilika, naglasila je ona, da im vrednim nagradama zahvalimo na neizmernom doprinosu i dobroj praksi, imajući u vidu da kroz pesme i likovne radove svojim trudom motivišu vršnjake da učestvuju u ovom konkursu i tako na najbolji mogući način podignu svest i daju doprinos očuvanju i unapređenju zdravlja.

Ove godine se proslavlja 75 godina od nastanka Svetske zdravstvene organizacije pod sloganom „Zdravlje za sve“, pa smo svim nastavnicima, pre svega maternjeg jezika i likovne kulture, poslali ovaj moto kao slobodnu temu da sa svojim đacima iskreiraju ono što misle da bi bilo najprimerenije, rekla je Nevenka Bogdanović, sekretar Crvenog krsta Kragujevac. Ona je istakla da današnja nagrada ima za cilj da deca budu aktivna i zdrava i poručila im da bar 60 minuta šetaju u prirodi ili bilo gde jer je kretanje osnov dobrog zdravlja.

Autori najboljih radova nagrađeni su pametnim satovima, a dobili su ih Nevena Džudović, učenica trećeg razreda O.Š. „Jovan Popović“ i Nina Nikolić, učenica osmog razreda O.Š. „Živadinka Divac“ za likovne i Helena Vukašinović, učenica drugog razreda O.Š. „Moma Stanojlović“, Julija Vučićević, učenica sedmog razreda O.Š. „21. oktobar“ i Dragana Filipović i Luka Kostadinović, učenici Medicinske škole „Sestre Ninković“ za literarne radove.

Post Author: Milan

Ostavi komentar