Đurđevdansko venčanje u Kragujevcu

Grad Kragujevac će na Đurđevdan 6. maja ove godine, u okviru obeležavanja Dana Grada, prvi put organizovati kolektivno venčanje, kao manifestaciju od značaja za Grad, pod nazivom „Đurđevdansko venčanje“, zaključak je Gradskog veća na danas održanoj sednici.

Manifestacija se organizuje u cilju očuvanja i negovanja tradicionalnih vrednosti, propagiranjem bračne zajednice i porodice kao veoma važne sfere našeg društva, ali i kao svojevrstan doprinos bogaćenju kulturnog, turističkog i privrednog sadržaja grada Kragujevca. To je ujedno poziv i poruka mladim parovima i onima koji se tako osećaju, da svoju ljubav krunišu brakom i da u budućem zajedničkom životu nastave da idu putem večne ljubavi, sloge i prijateljstva. U 2023. godini „Đurđevdansko venčanje“ će biti organizovano za maksimalno 15 parova koje će putem Javnog poziva odabrati Organizacioni odbor manifestacije, a grad Kragujevac će parovima koji se budu venčali na „Đurđevdanskom venčanju“ obezbediti prigodne poklone u vidu vaučera za kupovinu burmi, bidermajera i organizacije svečanog venčanja sa pratećim sadržajima ( bez plaćanja taksi, naknada ili drugih troškova). Javni poziv biće će objavljen u ponedeljak 20. marta na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca https://kragujevac.ls.gov.rs  Rok za podnošenje prijava je 20 dana, zaključno sa 6. aprilom.

Gradsko veće donelo je i zaključak o održavanju i dinamici javne rasprave o Nacrtu lokalnog antikorupcijskog plana grada Kragujevca za period 2023 – 2026. Nacrt LAP – a, biće istaknut na zvaničnom sajtu grada Kragujevca www.kragujevac.ls.gov.rs i oglasnoj tabli organa Grada. Javna rasprava trajaće od 20. do 27. marta do 15.30 sati. U okviru javne rasprave, u ponedeljak 27. marta u periodu od 9.00 do 12.00 časova, u sali 105 Gradske uprave, Trg slobode br.3 ( I sprat), sva zainteresovana lica mogu lično da izvrše uvid u Nacrt Lokalnog antikorupcijskog plana grada Kragujevca 2023 -2026, gde će ovlašćena lica iz Radne grupe za izradu LAP-a grada Kragujevca pružiti dodatna objašnjenja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar