Delegacija Kragujevca na Simfoniji lala u pobratimskom Piteštiju

U pobratimskom gradu Piteštiju iz Rumunije u petak je po 46. put održana „Simfonija lala“, tradicionalni festival cveća koji okuplja brojne izlagače i posetioce iz zemlje i inostranstva. Ovoj manifestaciji je prisustvovala i delegacija Grada Kragujevca, i to zamenik predsednika Skupštine grada, Zoran Mladenović, član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić i direktor Šumadija sajma, Aleksandar Štajn.

Na svečanom otvaranju Simfonije prisutne je u ime Grada Kragujevca pozdravio zamenik predsednika Skupštine grada, Zoran Mladenović, koji je tom prilikom istakao tradicionalno dobre i prijateljske odnose naše dve države i naša dva grada i zahvalio na ukazanoj časti da sa svojim kolegama prisustvuje jednoj od najlepših manifestacija u ovom delu Evrope, u gradu sa kojim Kragujevac već dugo neguje pobratimske odnose. Kroz instituciju bratskih gradova realizovali smo mnoge zajedničke projekte koji su osnažili našu međusobnu podršku i zajednički napredak. Siguran sam da ćemo nastaviti da produbljujemo naše odnose u oblasti ekonomije, kulture, umetnosti i obrazovanja, a naše namere i ciljeve preneti na mlađe generacije, poručio je Mladenović.

Predstavnici dva grada ovom prilikom su razgovarali o mogućnostima za stvaranje novih vidova saradnje, pri čemu je član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić, predložio povezivanje Univerziteta, ali i vidove dalje već postojeće saradnje na nivou srednjih i osnovnih škola, dok je Aleksandar Štajn kao direktor Šumadija sajma pozvao predstavnike Piteštija da posete predstojeći Sajam Hortikulture, kao i ostale sajamske manifestacije u Kragujevcu.

Prijatelje iz Piteštija naš grad će ugostiti već 6. maja, povodom obeležavanja Dana grada Kragujevca.

Post Author: Milan

Ostavi komentar