Delegacija Kragujevca na obeležavanju Dana grada Ingolštata

Delegacija grada Kragujevca – predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović i članovi Gradskog veća Stefan Nikezić i Miljan Bjeletić, boravili su proteklog vikenda u Ingolštatu, nemačkom gradu prijatelju koji je nizom kulturnih, muzičkih i privrednih manifestacija oranizovanih u okviru Burgerfesta, obeležio svoj dan.

Na svečanom prijemu za delegacije koji je tim povodom održan u Istorijskom salonu Stare Gradske kuće, predsednik Petrašinović je podsetio na 20 godina dugu plodonosnu saradnju dva grada, zahvalivši se na svakom vidu podrške i pomoći građana Ingolštata, prilici za kulturnu saradnju brojnih umetnika dva grada kao i razmeni učenika dve srednje škole. Ovaj susret deo je našeg zajedničkog stremljenja ka boljoj budućnosti koja će nastaviti da se zasniva na prijateljstvu, poštovanju, razumevanju, jačanju saradnje a na dobrobit naših naroda i održivosti dva grada, poručio je predsednik Skupštine Petrašinović.

Inače Dan grada, Ingolštat, obeležava manifestacijom Burgerfest, jednim od najvažnijih i najpopularnijih festivala sa najrazličitijim muzičkim programima na više bina i štandovima u centru grada, koji posećuju i građani iz okruženja. Priliku da nastupa na dve scene u pešakoj zoni, kao i na svečanom prijemu imao je Centar za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“, dok je Gradska turistička organizacija promovisala Kragujevac na Sajmu turizma gradova prijatelja gde su se predstavili i gradovi Opole iz Poljske i Kirkadli iz Škotske.

Pored sastanka koji je imala sa predstavnicima grada Ingolštata gde je bilo reči o daljoj saradnji i planovima za narednu godinu, delegacija grada Kragujevca obišla je grupu od pet mladih iz CNTK „Abrašević“ učesnike na projektu “Jugendkultursommer 2023” Programa Erasmus +.

Post Author: Milan

Ostavi komentar