Danas otvaranje sajma poljoprivrede

XV Šumadijski sajam poljoprivrede biće održan od 6. do 9. septembra na Šumadija sajmu u Kragujevcu.

Sajam će okupiti oko 150 izlagača a tokom četiri sajamska dana pored bogatog stručnog programa održaće se i sedam izložbi krupne stoke i sitnih životinja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Medija centru Šumadija sajma.

“Odeljenje poljoprivrede je pre 15 godina otvorilo priču Šumadijskog sajma poljoprivrede i za nas je ovo mali jubilej. Po svemu bogatiji i drugačiji, 15. sajam poljoprivrede okupiće veći broj izlagača i održaće se veći broj izložbi životinja, koje ove godine imaju međunarodni karakter”, rekao je Nikola Paunović, načelnik Odeljenja za poljoprivredu.

Za četiri sajamska dana održaće se sedam izložbi ovaca i mladih priplodnih ovnova, koza, svinja, sitnih životinja, regionalne izložbe konja koja broji preko 50 grla od ponija do punokrvnih, uvezenih konja, a u organizaciji Društva pčelara Kragujevac i XXXV pčelarska izložba.

Kao i do sada generalni pokrovitelj sajma poljoprivrede je Grad Kragujevac, a ovogodišnji će biti bogatiji jer ima znatno veći broj izlagača poljoprivredne mehanizacije koji će na 10 hiljada kvadrata ispred sajamske hale moći da predstave program koji nude.

“XV sajam poljoprivrede, ne samo zbog sponzora i prijatelja sajma, već i zbog izlagača dobija međunarodni karakter. Pripremljen je bogat prateći stručni program, prezentacije projekata, programa i tehnologija, predavanja na temu zadrugarstva, podsticaja ratarske proizvodnje, proizvodnje i zdravstvene ispravnosti rakije, pčelarstva”, najavio je Zoran Nedeljković, direktror Šumadija sajma.

U okviru kulturno umetničkog programa nastupiće Centar za negovanje tradicije i kulture “Abrašević”, kulturno umetnička društva iz Knića, Gruže, Toponice. Drugog dana sajma estradni umetnici imaće mini koncert, a nastupiće KUD Lepenica i Ansambl Smilje.

Ulaz i parking prostor za posetioce, sva četiri sajamska dana su besplatni. Svečano otvaranje Sajma planirano je za četvrtak, 6. septembar u 11 časova.

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar