Dan grada – 6. maj proslavićemo uz grupu Smak

Ulica Janka Veselinovića broj 3, bila je mesto odakle su gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, menadžer grupe Smak, Dejan Maksimović i direktor Doma omladine Nebojša Jakovljević, najavili dugo očekivani koncert Smaka, koji će biti održan u sklopu centralne proslave Dana grada 6. maja na Trgu ispred zgrade Gradske uprave.

Grad Kragujevac je živeo, rastao i na svaki mogući način utkao u sebe grupu Smak, koja je postala deo kragujevačkog identiteta. U ovoj ulici su 60 – ih godina živeli gitaristi tadašnjih velikih rok bendova: Senke, Daleki horizonti, DŽentri, a kasnije po osnivanju Smaka svoj životni prostor ovde nalazi i Radomir Mihailović Točak. U ovoj ulici se formirala rok scena, ne samo kao muzički pravac, već kao način života, pun energije i iskrenosti. Danas, iako nije reč o roku, na početku ulice nalazi se i studio Češnjak, Vuje iz KBO, a to govori da se ovde stvarala i gradila jedna progresivna muzička scena, zbog čega odavde i najavljujemo spektakl, ništa manje, bolje i drugačije organizovan nego što je to bilo u Beogradu na Ušću, kada je scenski i zvučno doživljaj i događaj upotpunio Moto klub „Smak“, kazao je gradonačelnik Dašić.

Posle legendarnog koncerta grupe Smak na Ušću 2015. godine, ove godine imaćemo priliku da prisustvujemo jednom velikom rok spektaklu, u Kragujevcu, gradu gde je grupa i osnovana, kazao je menadžer Smaka Dejan Maksimović, citirajući reči Radomira Mihailovića Točka, da će Smak svirati svuda gde ljudi to žele i gde postoje određeni tehnički uslovi potrebni za održavanje koncerta. Grad je iskazao tu želju i spremnost da takvu manifestaciju priredi a ovo je prilika da pozovemo publiku i poštovaoce rokenrola i grupe Smak iz Srbije i regiona da 6. maja budu sa nama na trgu u Kragujevcu.

Sastav grupe biće potpuno isti kao što je bio u beogradskoj Areni i na Ušću, osim što sa nama neće biti Boris Aranđelović. Pevaće Jovan Pantić, kako ističe Maksimović, vokal koji neodoljivo podseća na Borisa Aranđelovića, zatim Dejan Najdanović i drugi gosti, a menadžer Smaka, očekuje da im se pridruži i Dado Topić.

Polazna tačka pred sve velike koncerte je Dom omladine, gde grupa Smak već uveliko vežba i sa mladim ljudima i članovima Moto kluba koji ponosno nose obeležja grupe „Smak“ i simbol su ovoga grada, pripremaju se za koncert.

Inače, Dom omladine pored koncerta grupe Smak, koji će biti u okviru centralne proslave dana grada 6.maja, za 7. maj predvideo je nastupe grupa Špajz, Fractal, Darkshines, Jelene Tomašević, Osvajača i Agate, a kako je najavio Nebojša Jakovljević, direktor Doma omladine, iako je Kragujevac rokenrol grad, 8. maja za mlađu populaciju, prvi put ove godine, s obzirom na to da imamo jaku rep scenu u gradu, promovisaćemo rep muzičare, a zvezda te večeri biće Devito.

Post Author: Milan

Ostavi komentar