Da li se sprema novi model za fabriku u Kragujevcu ?

Kako piše Clubalfa.it, u narednih nekoliko godina Fiat 500 Giardiniera ili novi kompaktni SUV bi mogli da se proizvode u Kragujevcu.

Clubalfa.it u svom tekstu dalje navodi i da, kao što znamo, Stellantis ima važnu fabriku FIAT Krajsler automobili u Srbiji koja se nalazi u Kragujevcu. Ova fabrika je poslednjih godina proizvodila poznati model FIAT 500L.
“Kao što znamo, pomenuto vozilo je sada završilo svoju karijeru i zato se postavlja pitanje kada će 500L definitivno napustiti scenu i koji model se može praviti u ovoj fabrici, pod pretpostavkom da Stellantis želi da nastavi da ulaže u Srbiju”, piše Clubalfa.it.
U prošlosti su se već pojavljivale glasine o mogućoj zameni 500L vozilom na istoj platformi pod imenom Giardiniera.
“Ne možemo isključiti mogućnost da se u Srbiji Stellantis odluči za proizvodnju ovog modela koji doduše može da dobije drugo ime kada se konačno lansira na tržište”, piše italijanski sajt.
S druge strane, drugi su skloni mogućnosti da u kragujevačkoj fabrici FCA u narednih nekoliko godina započne proizvodnju novog kompaktnog SUV-a koji bi mogao da se rodi na CMP platformi i predstavlja svojevrsnog blizanca budućeg Alfa Romea B-SUV i Jeepa B-SUV. U narednim mesecima Stellantis bi trebalo da razjasni sudbinu svoje fabrike u Kragujevcu, odnosno konačno obelodani koji model će biti pravljen u toj fabrici u budućnosti.

Post Author: Milan

Ostavi komentar