Čestitka gradonačelnika Dašića povodom Dana novinara Srbije

Novinari Srbije danas obeležavaju svoj dan koji je ustanovljen povodom izlaska prvih novina na srpskom jeziku u Beču – Serbskija povsednevnija novini (Srpske dnevne novine ) 27. marta 1791. godine. Tim povodom gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić uputio je čestitku predstavnicima medija u kojoj se kaže:

U trenutku kada se vaša profesija nalazi pred velikim izazovima, čestitam vam Dan novinara koji nas podseća da je neophodno da preduzmemo sve što je u našoj moći da omogućimo novinarima da neometano obavljaju svoj posao.

Značaj medijskih poslenika posebno je vidljiv u kriznim vremenima koja su, nažalost, obeležila najveći deo protekle godine, kao i početak ove, kada se ceo svet suočava sa pandemijom korona virusa. U teškim uslovima za rad od početka pandemije, do naših građana su stizale pravovremene i tačne informacije. Ovakvim radom, novinari su dali profesionalni doprinos zaštiti zdravlja i života ljudi, boljem razumevanju situacije i širenju solidarnosti, na čemu sam vam posebno zahvalan. Novinari koji profesionalno obavljaju svoj posao uvek će imati podršku lokalne samouprave, a jedan od prvih koraka, na početku mog mandata bio je raspisivanje konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja.

Zbog epidemioloških mera koje su trenutno na snazi, ove godine, Dan novinara će proteći bez planiranog susreta i druženja. Nadam se da će prilika za to biti u narednom periodu, možda već 3. maja kada budemo obeležili još jedan značajan datum za vašu profesiju – Dan slobode medija.

Post Author: Milan

Ostavi komentar