Centar za rad sa talentovanom decom ove godine ima 144 polaznika

Na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, Centar za obrazovanje danas je organizovao uvodni čas za talentovanu decu koja su prošla test intelektualnih sposobnosti iz različitih naučnih oblasti. Interesovanje učenika sedmog i osmog razreda osnovne škole i učenika od prvog do četvrtog razreda srednje škole za testiranje koje je održano prošle subote bilo je veliko, a identifikovano je 144 talentovana đaka. Uvodnom času prisustvovali su i njihovi roditelji, psiholozi, mentori i predstavnici grada Kragujevca, Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu i pomoćnica gradonačelnica Ana Petrović.

Osnovna stvar na koju grad Kragujevac treba da se usresredi i posveti su naša deca jer ona zaista jesu naša budućnost, naše veliko zadovoljstvo i naša briga, rekla je Ana Petrović, izrazivši zadovoljstvo velikim brojem osnovaca i srednjoškolaca koji su posle testiranja prepoznati kao talentovani. Jako je važno da oni imaju dobar motiv, da rade sa najboljim nastavnicima ali i što će imati nastavu u prirodi. Ona je dodala da će Centar za obrazovanje i grad Kragujevac, pokušati na sve moguće načine da im omoguće da njihovo znanje samo cveta i raste, jer ono u životu što ne možemo da izgubimo i o čemu treba da vodimo računa su zdravlje i znanje, poručila je Petrović.

Centar za obrazovanje ove godine je prvi put organizovao identifikaciju učenika, a u sklopu aktivnosti svoje nove organizacione jedinice Centra za rad sa talentovanom decom, čije je osnivanje finansijski podržao grad Kragujevac.

Od oktobra do maja sledeće godine, 144 učenika će se u grupama od 15 do 20 polaznika pripremati za opštinska, državna i regionalna takmičenja po kalendaru Ministarstva, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja iz izabranih naučnih oblasti. Planiran fond za 2022/2023. godinu je 40 časova. Talentovanim učenicima je potrebna podrška da nastave svoje usavršavanje a kako ističe Jovana Milekić, stručna saradnica Centra za obrazovanje, ovakav rad sa njima je osnova za upisivanje fakulteta i njihovo dalje obrazovanje.

Post Author: Milan

Ostavi komentar