Broj krivičnih dela smanjen, tvrdi načelnica Rajković

Povodom Trojica, Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Repubike Srbije, načelnica PU Kragujevac, Jasmina Rajković, organizovala je prijem za novinare.

Tom prilikom istakla je da je za prvih pet meseci tekuće godine smanjen broj krivičnih dela, a povećan procenat rasvetljavanja istih, na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Kragujevac, u odnosu na isti period prošle godine.

Ona je to podkrepila brojevima iz zvanične statistike. Broj krivičnih dela je opao sa 819 na 747, a broj rasvetljenih skočio sa 54,36 na 62 procenta.

PU Kragujevac za 2019. godinu postavila je tri osnovna cilja kao prioritete: smanjenje krivičnih dela sa elementima nasilja, onih kojima su predmet narkotici, kao i suzbijanje trgovine akciznom robom, najavila je načelnica Rajković.

Rajkovićeva smatra da smanjenju broja krivičnih dela najviše doprinosi preventivan rad policijskih službenika i njihovo povećano prisustvo na gradskim ulicama i mestima koja su targetirana kao kritične tačke za određene nedozvoljene radnje.

Primetno je, između ostalog, povećano prisustvo pripadnika MUP-a u blizini ugostiteljskih objekata, kao i na lokacijama koje su procenjene kao najprimamljivije onima koji ivršavaju izvršavaju razbojništva i krađe.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar