Blythswood Care donirala paketiće deci iz socijalno ugroženih porodica

Povodom predstojećih praznika, u Pozorištu za decu i mlade organizovana je podela paketića za decu iz socijalno ugroženih porodica, koji predstavljaju donaciju humanitarne organizacije Blythswood Care iz jugoistočne Engleske. Preko distributera Blythswood Serbia ova organizacija je za decu iz Srbije poslala šest hiljada paketića, od kojih je 551 paketić stigao u grad Kragujevac.

Saradnja s donatorima iz Engleske i porodicom Armuš kao posrednikom u ovoj tradiciji darivanja traje već 16 godina, istakla je dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, na prethodno održanoj konferenciji za medije. Ove godine grad Kragujevac je dobio 551 paket za socijalno ugrožene, od kojih je 200 paketića namenjeno za romsku decu. Zahvaljujući dobročinstvu donatora, uoči predstojećih praznika ovim gestom pažnje i brige mi izmamimo osmehe na lica dece.

Naredne godine ćemo se potruditi da i naše starije sugrađane obradujemo paketićima, rekla je dr Damnjanović.

David Armuš, predstavnik Blythswood Serbia kazao je da paketiće koji stižu iz jugoistočnog dela Engleske pakuje stotinu volontera iz organizacije Blythswood Care, koji ih svake godine šalju u Srbiju i zemlje u regionu. Paketići su namenjeni socijalno ugroženima, a ono što ih čini jedinstvenim je što su namenjeni svim generacijama – od onih koji su namenjeni bebama, pa sve do onih za najstarije sugrađane. Shodno uzrastu kojem su namenjeni, paketići se pripremaju i pakuju.

Inače, paketiće su dobila deca iz OŠ „Vukašin Marković“, deca roditelja iz boračkih udruženja, NVO „Posle kiše“ i drugih udruženja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar